GDO'lu çeltikte 2. perde!

Mersin'de yapılan operasyonda ele geçirilen bin 642 ton GDO'lu çeltiğin, gemide bulunan malın sadece yüzde 15'i olduğu ortaya çıktı.

GDO'lu çeltikte 2. perde!
Geçtiğimiz ay Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda ele geçirilen bin 642 ton GDO'lu çeltiğin gemide bulunan malın sadece yüzde 15'i olduğu ortaya çıktı.

Gemide bulunan ve analizleri yapılmadan piyasaya sürülen çeltik miktarının toplam 9.750 ton olduğu belirtildi. Gümrük muhafaza ekipleri diğer malın peşine düşerken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda kent merkezinde bir bakliyat firmasına operasyon düzenlendi. Operasyonda ABD'den Mersin'e bir gemi ile getirildiği tespitk edilen bin 642 ton çeltik bulundu. Bu çeltiklerden alınan numunelerin, yaptırılan analizi sonucunda GDO'lu olduğu tespit edildi. Ele geçirilen çeltiklere soruşturma kapsamında el konuldu. El konulan çeltiklerin değeri yaklaşık 2 milyon lira olarak tespit edilirken, gemi ile yurda sokulmak istenen ürünlerle ilgili gerekli inceleme ve işlemlerin yapılması için konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili birimine intikal ettirildi.

Olayla ilgili yedi şüpheli hakkında düzenlenen soruşturma dosyası, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren Gümrük muhafaza ekipleri, ABD'den aynı gemiyle gelen çeltik miktarının 9.750 ton olduğunu öğrenince diğer kalan malın peşine düştü. Yapılan incelemede toplam çeltiğin 80 bin 631 kiloğramına 6.9.2012'de, bin 615 tonuna 05.11.2012'de, bin 642 tonuna 7.12.012'de el konuldu. El konulan çeltiklerden alınan numuneler TUBİTAK'a gönderildi. Gelen sonuçlar ise GDO'lu çıktı.

Aynı gemi ile Mersin'e getirilen toplan 9.750 ton çeltikten 5 bin tonu ise bulunamadı. Ekipler kayıp çeltiğin bulunması ve el konulması için çalışmalarını sürdürüyor.
haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52