Yeni fikirlere İto desteği

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile iş dünyası el ele verdi, genç fikirler hayata geçirilecek...

Yeni fikirlere İto desteği

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) öğretim üyeleri ve öğrencileri ile 300 binden fazla firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nın 90 meslek komitesi bir merkez kuracak. Araştırma ve uygulamaya odaklanacak merkezden çıkacak girişimci fikirler, İTİCÜ İktisadi İşletmesi ile hayata geçirilecek. Kariyer yönetimine ağırlık veren bu merkezi de içeren 7 maddelik eğtim protokolü için imzalar atıldı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken tarafından parafe edilen protokole göre ilk etapta yenilikçi fikirlere açık bir ortam oluşturulacak. 2 kurumun payının bulunduğu Teknopark İstanbul'da üniversiteye birikimlerini değerlendirme adına arsa tahsis edilecek. İTÜCÜ ile İTO meslek komiteleri arasında etkin iletişim yürütülecek. Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacak. Türkiye'nin rekabet edebilirliğine katkı sunacak fikirlerin uygulamaya geçmesini mümkün kılacak İTİCÜ İktisadi İşletmesi faal hale gelecek. Uygulama ağırlıklı derslerin sektör uzmanları ile alan eğitmenleri tarafından verilmesinde komteleri görüş ve önerileri dikkate alınacak. Ayrıca öğrenciler için staj ve iş talepleri dahil kariyer planlamasının yapılacağı zeminler oluşturulacak. İTİCÜ'yü tercih edecek İTO üyelerinin çocuklarına eğitim bedelinden yüzde 15 teşvik indirimi uygulanacak.

Eğitim protokolünün imza töreninde söz alan İTO Başkanı Yalçıntaş, oda olarak eğitime önem verdiklerini belirtti. Odanın yapım kararı aldığı 40 okul bulunduğuna işaret eden Yalçıntaş, "Bu kurumlar, eğitimlerine başladığında toplam okul adedimiz 54 olacak. Ama bizim yüz akımız İTİCÜ'dür. Çünkü bu kurum ile odamız arasında güçlü bir bağ var." dedi.

İTO olarak insan kaynağının eğitimine önem verdiklerini de vurgulayan Yalçıntaş, şöyle devam etti: "Türkiye'nin ileri gitmesi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi iş alemi ile akademik hayatın bir aradalığına bağlıdır. Yine kuşku yok başarı pratik ile teorinin, öğrencilik ile kariyer hayatının bir aradalığına bağlıdır. Yani başarının bir yanı teori ise bir yanı da pratiktir. Bir yanı bilgi ise bir yanı deneydir. Bizim yapacağımız protokol de burada İTO ile İTİCÜ'nün güç birliği kanallarını açacaktır."

İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ise protokol ile öğrencilerin donanımlı kılınmasının, ülkenin rekabet edebilir konumuna gelmesinin amaçlandığını dile getirdi. Protokol kapsamında Teknopark İstanbul'da İTİCÜ'ye arsa tahsis edileceğini, iktisadi bir işletme kurulacağını aktaran Nazım Ekren, "Ayrıca seçimlik dersler yolu ile öğrenclerin teorik ve pratik bilgilerini artıracağız. Kariyer planlama merkezimiz ile İTO'da oluşacak ofis karşılıklı çalışacak. Burada kurumların tercihleri örtüştürülüp öğrencilerin doğru yerde staj yapmalarına imkan tanınacak. İTO'nun meslek komitelerinde öğretim üyelerimiz yer alacak." ifadelerini kullandı.

İTÜCÜ ve İTO protokolünün eğitim ve sanayinin ortaklığı için önemli olduğunu anlatan Ekren, şunları da ekledi: "İstanbul Ticaret Odası ile mutabakata vardık. Buna göre 2 kurum olarak öğrenci ve öğretim üyelerinin yenilikçi fikirler ortaya koymalarına, bunları uygulamalarına olanak tanıyacağız. Ortağı olduğumuz Teknopark İstanbul'da deneyim aktarımı adına üniversitemize arsa tahsis edilecek. Kurumlar arası diyalog kanalları açık olacak. Araştırma ve uygulama merkezinde oluşacak girişimci fikirler, iktisadi işletmemizde değerlendirilecek. Son olarak da İTO üyelerinin çocuklarına merkezde yüzde 15 indirim uygulayacağız." İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken de protokolün ilmi hayat ve öğrenciler için iyi neticiler getireceğini, odaya olumlu katkı yapacağını ifade etti. Erken, Üniversite- İş Dünyası İlişkileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de bu anlamda faydalı olacağını sözlerine ekledi.
Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52