Laboratuvarların teknik yeterliliği belgelendi

TKAG çerçevesinde ve TURKAK desteği ile düzenlenen Laboratuvarlar Arası Karşılaştırmalar Yeterlilik Testleri (LAK/YT) Programı’na katılan kurumların sertifikaları sahiplerine verildi.

Laboratuvarların teknik yeterliliği belgelendi

Türkiye’de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi (TKAG) çerçevesinde ve TURKAK desteği ile düzenlenen Laboratuvarlar Arası Karşılaştırmalar Yeterlilik Testleri (LAK/YT) Programı’na katılan kurumların sertifikaları, Maslak – Sheraton Otel’de düzenlenen bir toplantıyla sahiplerine verildi.

LAK/YT deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının kalite güvencesini sağlamak için gerekli ve güçlü bir araç olarak biliniyor ve gerektiği gibi kullanılması durumunda laboratuvarlara pek çok yarar sağlıyor. LAK/YT programlarının temel amacı, rutin ölçümlerin kalitesini geliştirmek ve laboratuvar genel durumunu gözlemlemek olarak tanımlanıyor. LAK/YT’den elde edilen bilgileri kullanan laboratuvar, kalitesini geliştirmek için gereken çalışmaları yaparak, kalite sisteminde var olan veya potansiyel görülen sorunların çözümüne yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Buna örnek olarak da metod validasyonu veya personel eğitimi gösteriliyor.

Gıdadan kimyasal gübreye laboratuvarlarda eğitim ve teknik yeterlilik
Malların serbest dolaşımı kapsamında olan ürünler ile ilgili faaliyet gösteren özel Laboratuvarlar, bünyesinde laboratuvar bulunan veya laboratuvar denetimi gerçekleştiren tüm kamu ve tüzel kuruluşları Ankara, İstanbul, Aydın ve Rize’de gerçekleştirilen eğitimlere katıldılar. Bu çerçevede, söz konusu proje kapsamında, bugüne dek toplam 393 kişiye eğitim verildi. Verilen eğitimlerin konularını gıda, gıdayla temas eden ambalaj malzemeleri, yem, tekstil ürünleri, yapı malzemeleri, yakıt, kimyasal gübre gibi alanlar oluşturdu.

LAK/YT organizasyonlarında eğitim alan kurumlar arasında TURKAK, TSE, TUBİTAK-UME, ODTU- Petrol Araştırma Merkezi, TURKLAB üyeleri, UDDER üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı, Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüleri, Ticaret Borsa Laboratuvarları bulunuyor.
Gıdahattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52