Türk zeytinyağı ikram edecek

Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun mamulü olan Ravika zeytinyağı, Suudi Arabistan Hava Yolları'nın Mekke ve Medine dahil bütün yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında, yıllık ortalama 20 milyon yolcuya ikram edilecek.

Türk zeytinyağı ikram edecek
Ortadoğu'ya toplam zeytinyağı ihracatının yüzde 10'unu yapan, 75 ülkeye zeytinyağı ihraç eden Ravika, Türkiye'nin rekabet üstünlüğü sağlayabileceği pazarlarda ilerlemeye devam ediyor. Ülkenin en büyük havayolu şirketi olan Suudi Arabistan Hava Yolları ile iki yıllık anlaşma imzalayan Ravika'nın sızma zeytinyağı, hem business hem ekonomi sınıflarıyla catering servislerinde kullanılacak. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, zeytinyağında ithalat ağırlıklı bir pazara sahip olan Suudi Arabistan'da Türkiye'nin payını artırmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Suudi Arabistan'a zeytinyağı ihracatında önemli bir artış beklediklerini söyleyen Keskinoğlu, "Suudi Arabistan'da zeytinyağı tüketimi her geçen yıl artıyor ve pazar sürekli büyüyor. Bu ülkeye 2008 yılından beri ihracat yapıyoruz. Zeytinyağı, bölge için hâlâ yeni bir kültür sayılabilir ama tüketim istikrarlı bir şekilde artıyor. Türk markalarına duyulan güven ve iki ülke arasındaki olumlu işbirliklerinin de katkısıyla hedefimiz, ülkede önemli üstünlüğe sahip İtalya ve İspanya'nın hakimiyetini azaltmak. Bunun için de havayollarından marketlere kadar her platformda tanıtım çalışmalarımızı hızlandırdık. Kısa vadede pazardaki payımızı büyük ölçüde artıracağız." dedi. Keskin Keskinoğlu, tanıtım için birçok uluslararası havayolu firmasıyla benzer görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Mustafa Kuşen - Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Suudi Arabistan, Keskinoğlu, Ravika, Zeytinyağı, Keskin Keskinoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52