Türk-Bulgar Ortak Yemek Kültürü tanıtıldı

Türkiye ve Bulgaristan arasında “Daha fazla Ticari İlişkiler-Sınır Bölgesinde Daha İyi Ekonomik Kalkınma” isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Türk-Bulgar Ortak Yemek Kültürü tanıtıldı
Avrupa Birliği Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında Eurointegra Derneği’nin lider ortak, Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası ile Keşan Lokantacılar Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası’nın ortak olduğu “Daha fazla Ticari İlişkiler – Sınır Bölgesinde Daha İyi Ekonomik Kalkınma” isimli projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Odasında yapılan tanıtımda bir konuşma yapan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin İnağ üyelere yönelik çalışmaları Avrupa Birliği finansmanı ile yapmaya devam ettiklerini söyledi.

İnağ, “daha once Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hazırladığımız ve uyguladığımız Türk-Bulgar Ortak Yemek Kültürü isimli projemiz kapsamında özellikle sınır bölgesinin ortak olan eski Osmanlı yemeklerinin ön plana çıkarılması yönünde çalışmalar yapmıştık. Ve Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak proje kapsamında bir yemek kitabı bastırmış ve büyük bir yemek festivali organize etmiştik. Bu çalışmalarımıza üyelerimizin büyük desteği ve isteklerini de göz önüne alarak yeni bir Avrupa Birliği projesi ile hizmete devam ediyoruz.

Bu konuda proje ortağımız çalışmalara başlamış olup ayrıca Bulgaristan Haskova yerel yönetimide bu konuda Merkezi Yönetime sorunları iletmektedir. Projemiz kapsamında özellikle vize konusunda önemli çalışmalarımız olacaktır. Bu projemiz kapsamında Avrupa Birliği’nin gıda sektöründeki müktesabıtına yönelik çeşitli eğitimler düzenleyip, üyelerimizin de bu uygulamaları yerinde görmesi amacıyla Bulgaristan Haskova’da yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri yerinde gezerek çeşitli tespitler yapacağız. Ayrıca Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde gıda-ithalatı ve ihracatı konularında danışmanlık hizmeti verecek bir büro hizmete girdi. Bu büroda 2 uzman tüm işletmelere bilgi desteği sunacak” şeklinde konuştu.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak “Birlik Başkanımız Eminİnağ’ın da belirttiği üzere AvrupaBirliği Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında Keşan’da ilk proje uygulayan kurum olarak çok mutluyuz. Keşan Lokantacılar Kahveciler ve Otelciler EsnafOdası olarak yasal değişikliklerde, üyelerimizin bilgilendirilmesi gereken konularda eğitim programlarımızı en kısa sürede yaparakü yelerimize yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52