Andırın erikleri büyük beğeni topluyor

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yetiştirilen ve kalite bakımından üstün özelliklere sahip olan Avrupa grubu erikler ülke genelinde büyük beğeni topluyor.

Andırın erikleri büyük beğeni topluyor
Kahramanmaraş’ın kirazı ile ünlü Andırın ilçesi birçok tarımsal faaliyetin başarı ile yapıldığı ender ilçelerden birisi. İlçenin, ülke ve dünya çapında tanınan kirazının yanı sıra pazara yeni yeni girmeye başlayan Avrupa grubu erikleri de dikkat çekmeye başladı.

Andırın ilçesinde yetiştirilen ve kalite bakımından üstün özelliklere sahip Avrupa grubu erikler, ilerleyen tarihlerde ihracat kapılarını açacağa benziyor.

Andırınlı erik üreticisi Taner Şen, 8 yıl önce kurduğu Avrupa grubu eriklerin gelişiminden ve veriminden oldukça memnun. Yetiştirdiği erikleri 3 yıldır ihracat yapan  bir firmaya verdiğini söyleyen Şen, erik yetiştiriciliği yapmaktan da oldukça memnun.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Andırın İlçe Müdürlüğü’nde görevli Tarım Teknikeri Muzaffer Kabaca ise düzenli aralıklarla Şen’e ait erik bahçesini kontrol ettiklerini, çiftçi Şen’e teknik destek verdiklerini belirterek, modern tarım tekniklerini bu bahçede uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu çalışmalar sayesinde yetiştiricilik alanlarının daha da artması ile Andırın ilçesinin erik yetiştiriciliğinde de söz sahibi olması bekleniyor.

Öte yandan yetkililer, Kahramanmaraş’ta erik plantasyonuna uygun arazilerde kapama erik bahçelerinin tesisi, verimli ve kaliteli çeşitler ile yetiştiriciliğe önem verilmesi gibi koşulların sağlanmasıyla Türkiye'nin dünya erik üretimine katkısının çok daha fazla olacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52