İstanbul'da soğuk hava depolarına sahur baskını

İstanbul'da sahur operasyonu. Ramazan ayında tüketimi artan ürünleri üreten iş yerlerine yönelik denetimlere hız verildi.

İstanbul'da soğuk hava depolarına sahur baskını
İstanbul’da Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan ürünleri üreten iş yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. Et ve et ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri, süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller ile şekerli mamuller üreten, işleyen ve dağıtımını yapan çok sayıda işyeri sıkı bir denetimden geçirildi.

Son olarak Bayrampaşa İlçesi Mega Center’da bulunan Gıda Soğuk Hava Depolarına sahur sonrası şok baskınlar yapıldı. Polisin de büyük destek verdiği baskınlarda; Gıda ve Yem Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Tarım Müdürlüklerine bağlı denetim ekiplerinden oluşan 30 kişilik bir ekip, daha önce yerleri tespit edilen 147 işyerinin soğuk hava depolarına baskın yaptı. Basın mensuplarının da eşlik ettiği ve yoğun ilgi gösterdiği denetimleri İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Zekai Uyanık yönetti. Eşzamanlı olarak yapılan denetimlerde;  işletmelerin depoları didik didik arandı. Hijyen kurallarına uymayan, ürünleri bozuk çıkan ve evrakları eksik olan çok sayıdaki işletmeye  çeşitli cezai işlemler uygulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52