Meclisin içi ısınacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ziyaret ettiği gazetecilere ikram ettiği ''Bucak salebi'', TBMM'de tanıtılacak.

Meclisin içi ısınacak!
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım yaptığı açıklamada, Bucak'ın dağlarında yetişen orkidelerin köklerinden elde edilen salebin kokusunu TBMM'ye taşıyacaklarını söyledi. Ülkede tüketilen salebin yüzde 90'ının Bucak'tan elde edildiğini belirten Yıldırım, ''Sayın Başbakanımıza Burdur'un, Bucak'ın teşekkürlerini iletiyorum. Kendisinin sayesinde Bucak salebimiz gündeme geldi. Bucak, Burdur gibi küçük yerlerin markalaşmış ürünlere sahip olması çok önemli'' diye konuştu.

Yörelere özgü ürünlerin dünyadaki ticari rekabete katılması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bizim bu salebi duyurmamız lazım. Bunu illa ki marka haline getirmemiz lazım. Salep gibi ürünlere pazarlama alanları yaratmamız lazım. Biz muhalefet milletvekillerimizle beraber oturup düşünüyoruz; 'Burdur için ne yapabiliriz' diye. Yerel kalkınma önemli. Salep doğal bir içecek. Hiçbir katkı maddesi yok içeriğinde. Kışın insanların içini ısıtan salep kokusuyla, tadıyla içerken insana mutluluk, dinçlik veriyor.''

AK Parti Burdur teşkilatlarının ziyaretleri sırasında Başbakan Erdoğan'a ''Bucak Salebi'' hediye ettiklerini anlatan Yıldırım, ''Sanıyoruz kendisinin Bucak Salebi'ne olan aşinalığı buradan geliyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın çok dinç göründüğünü belirten Yıldırım, ''Biz bunu Bucak Salebi tüketmesine bağlıyoruz'' şeklinde espri yaptı.

Kulisler salep kokacak

Yıldırım, 24 Ocak Salı günü iktidar ve muhalefet kulisinde, milletvekillerine ve personele ''Bucak Salebi'' ikram edeceklerini ifade etti. Bunun için Bucak'tan 3 salep ustası getireceklerini anlatan Yıldırım, ''Ustalarımız, salebi Meclis mutfağında özel kurulan kazanlarda kaynatacak. Bu salepler daha sonra yine Bucak'tan getirilen salep semaverlerinde yine yerel kıyafetler giymiş ustalarımız tarafından ikram edilecek'' diye konuştu.

''Bucak Salebi''nin uluslararası pazarlara yolculuğunun TBMM kulislerinden başlayacağını ifade eden Yıldırım, ''Kentlerde marka yaratma çabamız tüm hızıyla sürecek. Salep bizim için büyük bir şans. Bunu hakkını vererek değerlendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52