Kredilerin %90’ı esnaf ve kobilere

Şekerbank, toplam kredi hacmini ilk altı ayda yüzde 11,2’lik artışla 8.4 milyar TL’ye ulaştırdı. Bankanın esnaf ve kobiye desteği devam etti.

Kredilerin %90’ı esnaf ve kobilere
Şekerbank, 30.06.2011 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı. Buna göre, yılın ilk altı ayında 38 milyon TL net kar elde eden Banka, yarı yıl sonu itibariyle aktif büyüklüğünü, yıllık yüzde 35’lik artışla 14 milyar TL’ye ulaştırdı. Şekerbank’ın mevduat büyüklüğü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 8,5 milyar TL’ye yükseldi.

Faaliyet kârımızdaki artış sürüyor

Bankanın 30.06.2011 tarihli mali tablolarına ilişkin olarak konuşan Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürü Meriç Uluşahin, bilanço kalemlerine bakıldığında yıllık hedefler paralelinde performansın yükselen bir trend gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bir önceki çeyreğe göre ikinci çeyrekte gösterdiğimiz güçlü performansa paralel olarak, ana bankacılık kalemlerinden oluşan net faiz gelirlerimiz ve faaliyet karımız ilk çeyrek rakamlarımızın 2.2 katına ulaşarak 232 milyon TL ve 400 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bu başarılı performans net kârımıza, ana faaliyet konuları dışındaki tek seferlik ilgili döneme mahsus giderlerden dolayı yansımamıştır. Bu doğrultuda, ilk yarı dönemlerinin oldukça üstünde bir ivmeyle seyreden performansımızın yansımaları 3. ve 4. çeyrekte daha net olarak görülecektir.”

Sektörün yıllık kredi büyümesini yüzde 25 hedefi içinde gerçekleştirceğine inandığını söyleyen Uluşahin, kredi artış hızından çok kredi kompozisyonuna bakılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “İkinci çeyrekte ana faaliyet konularına ilişkin ortaya koyduğumuz başarılı büyümenin kompozisyonuna baktığımızda da, Üretenin yanındayız sloganımıza uygun olarak yine odaklı ilerlediğimizi görüyoruz. Bankamızın 60 yıla yaklaşan ‘Anadolu Bankacılığı’ uzmanlığı doğrultusunda, bu yılın ilk yarısında kredilerimizin büyük kısmını esnafımıza, KOBİ’lere, çiftçimize, yani üreten kesime kullandırdık. Bu strateji doğrultusunda, toplam kredi hacmimizi yıl başından bu yana yüzde 11,2’lik artışla 8.4 milyar TL’ye ulaştırdık ve yıl başından bu yana verdiğimiz kredilerin yüzde 90 civarında kısmı yine esnafa, küçük işletmelere ve KOBİ’lere ulaştı.

Aynı dönemde sektörün toplam kredi artışının 5,6 puan altında gerçekleşen bu performans ve kredi kompozisyonunun yapısı, ekonomide tüketimin dizginlenmesine yönelik alınan önlemlere paralel olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucudur. Nitekim, 30.06.2011 itibariyle yıllık kredi artışımız da yüzde 22 seviyesinde bulunmaktadır. Aynı tarih itibariyle bu oran sektörde yüzde 35’ler civarında olmakla birlikte, yılın ikinci yarısında kredilerin hız kesmesi ile birlikte sektörün de yıl sonunda yüzde 25’lik kredi büyümesi hedefi içinde kalacağına inanıyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52