Karadeniz'de alabalık katliamı!

Trabzon'da Alabalık Üretme İstasyonu'nda, anaçların tutulduğu havuzlara inşaat malzemesi karışınca on binlerce kırmızı benekli alabalık telef oldu.

Karadeniz'de alabalık katliamı!
Trabzon'un Maçka ilçesinde faaliyet gösteren Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda, anaçların tutulduğu havuzlara inşaat malzemesi karışınca on binlerce kırmızı benekli alabalık telef oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, "Altındere'den gelen sularda, çimento kokusu yayılması ve suyun renk değiştirmesi sonucu yapılan kontrolde, anaçların tutulduğu havuzlarda balık ölümlerine rastlandı. 8 yıllık çalışmalarla elde edilen yaklaşık 10 bin adet anaç balığın tamamının telef olduğu tespit edildi." dedi.

Balık katliamına, dereye dökülen grobeton ile katkı maddelerinin yol açtığını ifade eden Bulut, "Araştırmalar sonucu Çakırgöl Turizm Merkezi yolunun inşaatında yeni beton imalatı yapıldığı ve kalıptan dışarıda dereye kontrolsüz grobeton ile katkı maddelerinin döküldüğü ve yoğun bir şekilde suya karıştığı tespit edilmiştir. Altındere Deresi'nde doğal olarak yaşayan ve 3 adet üretme istasyonundaki tüm balıklar bu olay neticesinde telef olmuştur. Derede canlı balık kalmamış olup bu konu tutanaklarla tespit edilmiştir." diye konuştu. Bulut, Maçka Sulh Hukuk Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunulduğunu, sorumlular hakkında tazminat davası açılacağını aktardı.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52