Ekmek düzenlemesi eksik!

Ekmekte kepek oranını artıran, tuz oranını azaltan ve satışlara dönük yeni standartlar getiren düzenlemede bazı eksikliklerin olduğu iddia edildi.

Ekmek düzenlemesi eksik!

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, ekmekte kepek oranını artıran, tuz oranını azaltan ve satışlara dönük yeni standartlar getiren düzenlede bazı eksikliklerin olduğunu söyledi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin yaptığı yazılı açıklamada, ''Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği''nin bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, ''hijyen gereklilikleri, tuz ve kül kriterlerine uyum sağlayabilmeleri için gıda işletmecilerine 1 Temmuz 2012'a süre verilmiştir. Bugün itibarı ile halkımızın daha sağlıklı ekmek tüketimi ve sağlıklı nesiller oluşumunda yeni bir adım başlamıştır. Bu adımın doğru bir adım olmasına rağmen bazı eksiklikleri olduğunu kabul etmek gerekir'' diye konuştu.

Fırıncıların eğitimden geçirilmesi, gıda denetimlerinin sağlıklı yapılabilmesi konusunun açıkta kalması, ekmeğin ambalaj uygulanması gibi bazı konularda eksiklerin bulunduğunu savunan Yetkin, şunları kaydetti:

''Bununla beraber uygulamanın her şeye rağmen önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle halkımızın ekmekte aynı yüzde 100 dana etinde yapılan üretimsel bilgi ve hataların yaşanmaması için ''Alo Gıda'' hattını kullanması gerekir. Yine bakanlığımızın bu konuda uygulama yapmayan veya kaçak üretim yapan firmaları teşhir etmesi gerekir. Bu konuda işi sıkı tutarak süreç sağlıklı bir sisteme oturtulmalıdır. Bu nedenle halkımızı bilgilendirecek tanıtım faaliyetlerinin yapılması gerekir. Bir diğer husus ise sağlıklı ekmek tüketimine geçilirken sağlıklı bir zam yansıtılmıştır. Bu doğru bir yöntem değildir.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52