Osmanlı Şerbet Çeşmesi Ankaralıyı serinletiyor

Büyük Ankara Festivali kapsamında Keçiören Belediyesi standında kurulan Osmanlı Bereket Çeşmesi hem ilgi görüyor hem de Ankaralıları serinletiyor.

Osmanlı Şerbet Çeşmesi Ankaralıyı serinletiyor
Gıdavitrini - Keçiören Belediyesi tarafından Beşinci Büyük Ankara Festivali'nde kurulan ve Keçiören'in minyatür olarak dizayn edildiği standa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Düzenlenen etkinliklerle renklenen Keçiören Belediyesi standı, ziyaretçilere yönelik çeşitli ikram ve hediyelerle dikkat çekiyor. Gün boyu vatandaşlara çiğ köfte, Özbek pilavı, şekerpare gibi ikramlar yapılıyor. Coşku ve heyecan içerisinde devam eden festivalde gün boyu Keçiören Belediyesi Halk Oyunları ekipleri tarafından çeşitli yörelere ait oyunlar sergileniyor. Keçiören Belediyesi Konservatuarı sanatçıları da Türk Halk ve Sanat Müziği konserlerinde birbirinden güzel parçaları seslendirerek ziyaretçilere keyifli saatler yaşatıyor. Her akşam düzenlenen Bezm-i Safa fasılları ise dinleyicilerden büyük beğeni topluyor. Keçiören Belediyesi standında yapılan çekilişle her gün iki aileye Sultan Sofrası'ndan yemek ve teleferik bileti hediye ediliyor.

Palyaçolar tarafından yüzleri boyanan çocuklar, düzenlenen çeşitli etkinlik ve yarışmalarla doyasıya eğleniyor.  Keçiören Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlar Keçiören Hatırası köşesinde fotoğraf çektirerek fotoğraflarını baskı halinde ücretsiz alabiliyor. Keçiören Belediyesi standında  e- belediye ve mobil belediyecilik uygulamaları hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler veriliyor. Stantta kurulan Kent Bilgi Sistemi ve kiosklarla vatandaşlar uygulamalı olarak işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Stantta Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) kursiyerleri tarafından yapılan farklı alanlardaki el emeği göz nuru eserler sergileniyor. KEÇMEK kursiyerleri ayrıca ilgilendikleri sanatlarla ilgili ziyaretçilere uygulamalar gösteriyor.

Osmanlı Çeşmesi'ne büyük ilgi
Keçiören Belediyesi standında en büyük ilgiyi, alana kurulan Osmanlı Bereket Çeşmesi görüyor. Geleneksel kültürü yansıtan çeşmeden vatandaşlara ayran ve şerbet sunuluyor.  Osmanlı Çeşmesi'nden gün boyu vatandaşlara ayran ve şerbet ikram ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çeşmenin medeniyetimizin ve kültürümüzün sembolü olduğunu söyledi.  Çeşme ve hayrat yaptırmanın medeniyetimizde hayır olarak kabul edildiğine dikkat çeken Başkan Ak, "Tarihimizde özel günlerde çeşmelerden su yerine farklı içeceklerin akıtıldığı bilinmektedir. Biz de Keçiören Belediyesi olarak festival alanında bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu çeşmeyi kurduk" dedi.

Çeşmeye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar da Başkan Ak'a festival alanında ki bu farklı hizmet nedeniyle teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52