Hububatta 2023 ihracat stratejisi belirleniyor

Antalya’da düzenlenecek olan çalıştayla sektörün yeni hedefleri ve ihracatla ilgili yapılan düzenlemeler sonrası belirlenecek yeni hedefler görüşülecek.

Hububatta 2023 ihracat stratejisi belirleniyor
Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı ve Türkiye Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı başkanlığında GAİB’te gerçekleştirilen Sektör Kurulu Toplantısı’nda genel durum değerlendirmesi yapılarak 2008 yılında belirlenen stratejiler ve hedeflerin geliştirilmesi için Hububat 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayı kararı alındı.

Hububat sektörünün 2023 stratejisini belirlemek üzere 15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan çalıştayla sektörün yeni hedefleri ve ihracatla ilgili yapılan düzenlemeler sonrası belirlenecek yeni hedefler masaya yatırılacak. 15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Hububat 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayında dünya piyasalarında hububat tüketiminin arttırılması, nitelikli ürün üretimi için gerekli AR-GE çalışmalarının yürütülmesi, üreticinin birçok konuda bilinçlendirilmesi, yeni hedef ülkelerin belirlenmesi gibi konular masaya yatırılacak.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı ve Türkiye Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batalı, “2008 yılında belirlediğimiz hedef ve stratejilerimizi masaya yatırarak güncellemeler yapacağız ve 2023 vizyonuyla ilgili yeni hedeflerimizi belirleyeceğiz. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde ihracat artışını sağlayıcı çalışmalar ve sürdürülebilir tanıtım çalışmalarıyla ilgili görüş alış verişinde bulunacak, tanıtım gruplarıyla ilgili ortak hareket etme yönündeki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Yeni hedef ülkelerin bulunması ve bu ülkelerde ürünlerimizin tanıtımı ve pazarlanmasıyla ilgili izlenecek yol haritasını belirleyeceğiz. Çalıştayımızın sektöre önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52