Hububat ve bakliyatta hedef 19 milyar dolar

Orta Anadolu Hububat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ünlü, ihracat hedefini 13,7 milyar dolardan 19,3 milyar dolara çıkarttıklarını söyledi.

Hububat ve bakliyatta hedef 19 milyar dolar
Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ünlü, sektörün ihracat hedefini 10 yılda 13,7 milyar dolardan 19,3 milyar dolara yükseltme kararı aldıklarını bildirdi.

Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki tüm üreticilerin ortak sorununun enerji fiyatları olduğunu belirterek, enerji ithalatının ihracat ile dengelenmesi gerektiğini ifade etti.

Haftasonu Antalya'da düzenledikleri 2023 İhracat Stratejisi Çalıştayı'nda sektörün ihracat hedefini 10 yılda 19,3 milyar dolara yükseltme kararı aldıklarını anımsatan Ünlü, Ortadoğu'daki siyasi gelişmelerin sektörün ihracatını bir süre olumsuz etkilediğini ancak sonuç olarak bölgedeki krizi kara dönüştürmeyi başardıklarını kaydetti.

Ünlü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sofralarda artık beyaz ekmek olmayacak" görüşünü de desteklediğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı bütçesinin yüzde 25'i şeker hastalığına gidiyor. Bu hem bütçeye yük hem de insana eziyet. Tüketim alışkanlıklarını değiştirmek zaman alsa da bu çok sağlıklı bir öneri" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52