Ev hanımlarına gıda güvenliğini öğrettiler

Türkiye'de sıkça yaşanan gıda zehirlenmelerine karşı, Konya’nın Beyşehir ilçesinde ev hanımlarına güvenilir gıda eğitimi verildi.

Ev hanımlarına gıda güvenliğini öğrettiler
Konya’nın Beyşehir ilçesinde ev hanımlarına güvenilir gıda eğitimi verildi. Konya İl Özel İdaresi’nin mali destek verdiği, Konya İl ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından ortaklaşa hayata geçirilen “Kırsaldan kente güvenilir gıda” projesi çerçevesinde, ilçeye bağlı iki köyde eğitim verildi.
Karadiken ve Akburun köylerinde İl ve İlçe Müdürlüğü personellerinden Semra Türkmen, Şükran Demir ve Emine Güneş’in görev aldığı eğitim çalışmalarında, ev hanımlarına hammaddeden güvenilir ve ekonomik ürün elde edilmesi konularında bilgiler verildi. Köylü hanımlara, erişte, peynir ve turşu gibi ev ürünlerinin yapımı uygulamalı olarak gösterildi.
Proje ile gıdaların Türk Gıda Kodeksi’ne uygun üretiminin önemine dikkat çekildi. Ayrıca, kodeksin amaçlarından birisi olan, üretici ve tüketici menfaatlerini sağlamak, halkın sağlığını koruyarak yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesi amacına ulaşılmasına çalışıldı, bireysel aile gelirinin artırılarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflendi. “Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda” projesi kapsamında ilçeye bağlı diğer köy ve kasabalarda da eğitimlerin devam edeceği kaydedildi.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52