Adıyaman balı Avrupa pazarına açılıyor

Adıyaman'da güçlerini birleştiren 500 arıcı, Bakanlığın yüzde 50 hibe desteğiyle kurdukları fabrikada ürettikleri balı Avrupa pazarına satmak istiyor.

Adıyaman balı Avrupa pazarına açılıyor
Adıyaman'da yıllardır bağımsız çalışan 500 arıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sağladığı yüzde 50 hibe desteğiyle kurdukları fabrikada bal üretimine başladı.

Adıyaman'da güçlerini birleştiren 500 arıcı, kurdukları fabrikada ürettikleri balı Avrupa pazarında satmak istiyor.

Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Öztürk,  Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bin 200 metrekare kapalı alanda bal fabrikası kurduklarını söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce 500 arıcının bir araya gelerek fabrika fikrinin ortaya çıktığını aktaran Öztürk, bölgede üretilen balı marka yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sundukları ''Adıyaman bal dolum tesisi" projesinin kabul edildiğini, tesisi de yüzde 50 hibeyle kurduklarını ifade etti.

Kentteki bal üretiminin artacağına inandığını bildiren Öztürk, şunları kaydetti:
"Şuanda 'altın geven' markası ile piyasaya girdik. Paralomız sıfır ticari glikoz. Yani tamamen doğal bir bal ortaya çıkıyor. Eğer kendimizi tanıtabilirsek Nemrut logosu ile Avrupa'ya açılmayı amaçlıyoruz. İnşallah Güneydoğu'nun balını Avrupa'da satacağız. Ayrıca şehre bir bal evi kuracağız."

İpekyolu Kalkınma Ajansına (İKA) sundukları 'petek ve kek üretim' projesinin de kabul edildiğini anımsatan Öztürk, bu şekilde arıların her malzemesini doğal olarak üreteceklerini vurguladı.

Adıyaman balının daha kaliteli olması için gayret gösterdiklerinin altını çizen Öztürk, "Peteği ve keki kendimiz üretiyoruz. Çünkü piyasadan alınan kekler glikozli ve antibiyotikli olabiliyor. Biz bizim kriterlere uygun balda ticari glikoz sıfır oluyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52