Hem ucuz hem de sağlıklı domates geliyor

Domates fiyatlarının bir hafta içerisinde normal değerine ulaşağı ve tüketicinin daha sağlıklı domates tüketebileceği açıklandı.

Hem ucuz hem de sağlıklı domates geliyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, domates fiyatlarının bir hafta içinde normale döneceğini belirterek, "Halkımız sağlıklı ve ucuz fiyata domates tüketecek" dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sera ürünlerinden tarla ürünlerine geçiş döneminin uzaması nedeniyle domates fiyatlarının arttığını ifade ederek, bir hafta sonra tarla domateslerinin tezgahlarda yerini alacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi.

Ramazan ayı öncesi üretimde sorun yaşanmadığına işaret eden Bayraktar, "Önümüzdeki günlerde, ramazan öncesi fiyatları açıklayacağız. Özellikle meyve ve sebze üretiminde bir sıkıntı yok. İnsanlarımız çok rahat şekilde bu ürünleri satın alıp tüketebilecek. Fiyatlar düşecek, üretim de artacaktır" şeklinde konuştu.

Bayraktar, tarla domatesinin üretimi noktasında sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayarak, "Domateste sera üretimi bitmiş durumda. Artık tarla domatesi tüketeceğiz. Bir hafta sonra tarla domatesine geçtiğimizde domates fiyatları da düşmeye başlayacak. Halkımızın tedirgin olmasına gerek yok. Ramazan ayı ile beraber domates fiyatları da düşecek" diye konuştu.

Bayraktar, tarla domatesinin sera domatesine göre daha sağlıklı olduğunu dile getirdi.
"Domateste her zaman fiyat sorunları yaşanıyor" diyen Bayraktar, "Seradan tarlaya geçiş döneminde arz eksikliğinden dolayı fiyat artışı olur. Şimdi tarlalarımızdaki domatesleri arz edeceğiz ve bu sorunu ortadan kaldıracağız. Tarla domatesi, en sağlıklı domates zaten. Şimdi bu ürünlerimiz sofralara gelecek ve fiyatları da normale dönecek. Halkımızın bu konuda rahat olmasını istiyorum" ifadesini kullandı.

Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Spekülatif haberleri çok severiz. Domates fiyatlarının bir anda artaması da böyle endişe verici boyutlara ulaştı. Bu günlerde fiyat artışı olduğu için sürekli haber yapılıyor ancak domates fiyatları düşse hatta üretici batsa kimsenin umrunda olmaz. Fiyatlar yükseldiği için böyle endişe verici bir ortam oluşturuluyor ancak bir hafta içinde her şey sona erecek. Domates fiyatları bir haftaya kalmaz, normal değerine ulaşacak. Halkımız da sağlıklı ve ucuz fiyata domates tüketecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52