Hangi renk müşterisiniz?

Sizin renginiz ne? Kırmızı, sarı, yeşil yoksa mavi mi? Bankalar artık müşterilerini rengine göre sınıflandırıyor.

Hangi renk müşterisiniz?
Bankacılık müşteri ve hizmet odaklı bir sektör. Bireysel bankacılık ise Türk bankalarının en önem verdiği segmentlerden birisi. Hal böyle olunca müşteri sadakatini sağlamak bankalar açısından birinci derecede büyük önem taşıyor.

Bankalar tasarruf, bireysel krediler ve ödeme sistemlerinde çıkardıkları yeni ürünlerle rakiplerine karşı müşterilerine fark yaratmaya çalışsa da, hemen hemen her bankada benzer ürünler sözkonusu. Dolayısıyla sadece üründe değil, hizmette farklılaşan bankalar önümüzdeki dönem bir adım öne çıkacak.

Bankalar, bu yüzden müşterilerini yakından tanımaya özen gösteriyor. Harcama alışkanlıkları nedir? Nasıl bir karakter yapısına sahip? Bütün bunlar müşteri ile kurulacak ilişkilerde bankaya ipucu veriyor.

Özellikle çağrı merkezi kanalıyla yapılacak satışlarda bankaların daha çok işlerine yarayan bu ipuçlarını yakalamak için de müşteriler renklerine göre sınıflandırılıyor. Ve renklerin diline göre en efektif müşteri ilişkisi nasıl yaratılabilecekse bu doğrultuda banka personeline önerilerde bulunuluyor.

SİZİN RENGİNİZ NE?

Yani anlayacağınız her rengin bir dili var. Peki hangi renk neyi ifade ediyor? Sizin renginiz ne? İşte, renklere göre müşteri tipleri:

Sarı: Girişken ve konuşkan müşteri. Daha sosyal ve çevresiyle sürekli iletişim halindedir.

Kırmızı: Sonuç odaklı, ne istediğini bilen, daha sabırsız müşteri.

Yeşil. Daha sakin, daha yardımcı, daha ılımlı profile sahiptir.

Mavi: Daha analitik, daha sorgulayan, daha sakin, daha detaycı, daha analiz eden grup

Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52