Garsona işgüvenliği şartı geldi!

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, en az 1 çalışanı bulunan bütün işyerleri için risk değerlendirmesi zorunluluğunu getirirdi. Uymayanlara 3 bin TL ceza kesilecek...

Garsona işgüvenliği şartı geldi!
Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, en az 1 çalışanı bulunan bütün işyerleri için risk değerlendirmesi zorunluluğunu getirirken, Çalışma Bakanlığı da bu kapsamda apartmanlar dışında 50 civarında sektör belirledi. Bu kapsamda, pavyonlar, diskolar, barlar ve gece kulüpleri de çalışanları için risk değerlendirmesi yapacak. Bu mekanlarda DJ ve garson gibi çalışanlar, sarhoş müşteriler, yüksek gürültü, havalandırma ve uzun saatler ayakta bekleme gibi risklere karşı koruma altına alınacak.
Yeni kanun çerçevesinde iş güvenliği şartı getirilen sektörler arasında pavyonlar, diskolar, barlar ve gece kulüpleri de yer alıyor. Artık bu sektörlerde işletme sahipleri, çalışanlarının maruz kalabilecekleri risklere karşı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürülüğü tarafından hazırlanan risk değerlendirmesi formlarını doldurmak zorunda. Söz konusu formu doldurmayan işletmelere, 3 bin TL ceza kesilecek. Bu ceza, kontrol denetiminde iki katına çıkacak. Formdaki her bir risk kriterine uyulmaması halinde ise bin TL ceza kesilecek. 5 kritere uymayan işletme, 5 bin TL ceza ödeyecek.
haberturk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52