Davutpaşa'da üniversiteli fırıncılar yetiştirilecek

YTÜ Davutpaşa Kampüsü içerisindeki tarihi Fırın binası, Unlu Mamüller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Müzesi'ne dönüştürülüyor.

Davutpaşa'da üniversiteli fırıncılar yetiştirilecek
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü içerisindeki tarihi Fırın binası, aslına uygun olarak restore edilerek Unlu Mamüller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi ve Müzesi'ne dönüştürülüyor.

3 bin 500 metrekaresi kapalı alan 12 bin 500 metrekare alana kurulacak merkezde, okullu fırıncılar yetişecek.

Butik eğitim mantığı ile faaliyet gösterecek “Unlu Mamüller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi”nde öğrenciler 2 yıl eğitim sürecek eğitim programı ile sektör içi hizmet eğitimine tabi tutulacak. Eğim Merkezi'nin müfredatı İsviçre'de faaliyet gösteren dünyaca ünlü  “Richemont Fırıncılık Okulu” ile uyumlu olacak.

Okulda, mutfak, fırın, satış ve servis elemanlarının eğitimlerinin yanı sıra hijyen, müşteri ilişkileri ve yöneticilik gibi konularda da eğitim verilecek. Unlu Mamüller ve Fırıncılık Eğitim Merkezi'ne Rusya, Mısır, Japonya gibi değişik ülkelerden öğrencilerde gelerek eğitim alabilecek.

“ÇEVREYE DUYARLI PROJE İLE 42 AĞAÇ TAŞINACAK”
YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde yer alan ve harabe halinde bulunan tarihi fırın, yenide hayata dönüyor. YTÜ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı protokol gereği restorasyon çalışmalarına başlandı. Protokolün ardından Büyükşehir Belediyesi projeyi hazırladı ve proje İstanbul 7 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderildi. Kurul da, proje alanında bulunan ağaçların üniversite kampüsünde uygun görülecek bir alana nakledilmesi şartıyla kabul etti. Kurul aynı zamanda projenin gerçekleştirilmesi ve restorasyon çalışmalarının tüm aşamalarının fotoğraflanıp kendisine sunulmasını da kararlaştırıldı.
YTÜ ve Büyükşehir Belediyesi sorumluları projenin hayata geçirilmesi aşamasında bölgede bulunan tek bir ağacın bile zarar görmemesi için azami hassasiyet gösteriyor.

Restorasyon çalışmalarında inşaat alanına denk gelen 42 ağaç belirlendi ve tek tek numaralandırıldı ve fotoğraflandı. Üniversite alanında ağaçların taşınması için belirlenen bölgeler de belirlendi ve çukurları kazıldı. 42 ağaç kampüs futbol sahasının arka kısmında belirlenen bu bölgeye yeniden dikilecek.
Çalışma kapsamında tarihi fırının hemen üst kısmında yer alan ve tarihi değeri bulunmayan metruk bina da yıkıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52