En ilginç buluşlar görücüye çıktı

Adres Patent ve Silivri Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen ‘Buluş Günleri’nde ilginç buluşlar vitrine çıktı. İşte, ikram setinden damlatmayan çay tabağına kadar ilginç buluşlar...

En ilginç buluşlar görücüye çıktı
Gıdavitrini - Adres Patent ve Silivri Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen ‘Buluş Günleri’ bölge sanayicilerinin ve buluş sahiplerinin yoğun katılımı ile tamamlandı. Türkiye’de bir ilke imza atılarak buluşçularla sanayicileri böyle bir platformda bir araya getiren ‘Buluş Günleri’ kapsamında çamaşır askısı olabilen tablodan balık yeme cımbızına, x-ray cihazında ötmeyen kemerden su makinesi üzerine portatif olarak yerleştirilebilen ikram setine kadar Türkiye’nin en ilginç buluşlarının sahipleri sanayicilerle buluşarak ürünlerini görücüye çıkardılar.

Adres Patent ve Silivri Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Türkiye’de ilk kez bir patent firması ve belediyenin katılımıyla düzenlenen ‘Buluş Günleri’ etkinliği, buluş sahiplerinin ve sanayicilerin yoğun katılımı ile son buldu. Bu sene ilki gerçekleştirilen ve organizatörler tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlik kapsamında Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklı, Silivri Kaymakamı Salih Keser, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç, Makine İmalatçıları Derneği Başkanı Yusuf Öksüzömer ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Hakan Kocabaş konuşma yaptı.



Yüksel: “Pahada hafif, içerikte değerli ürünler ihraç etmeye başlamalıyız!”
Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel ‘Buluş Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada; “Dünya ihracat payı sayısal verileri incelendiğinde Avrupa’da birim başına 5 Euro kar elde edilirken Türkiye’de bu değerin sadece 1 Euro olduğu görülmektedir. Bu demektir ki; hala pahada hafif içerikte değerli ürünler ihraç edemiyoruz. Birim başına elde ettiğimiz karı arttırmanın yolu kendi teknolojimizi satmaya başlamamızdan geçmekte. Böyle etkinlikleri arttırarak girişimcilerimizin buluşlarını üreticinin ismiyle buluşturmak bizi Avrupa standartlarına taşıyacak.” açıklamasında bulundu.



Işıklar: “Türkiye’de ilk kez böyle bir Buluş Günleri etkinliği düzenlendi!”
Açılışta yaptığı konuşmada ‘Buluş Günleri’ etkinliğinin bir ilke imza attığının altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Türkiye’de ilk kez böyle bir ‘Buluş Günleri’ etkinliği düzenlendi. Üniversiteler kapsamında buluş pazarları organize edilmekteydi ancak ilk kez özel bir patent firması ve bir belediye ortak bir çalışmayla buluş sahipleri ile sanayicileri aynı platformda buluşturarak buluşların sergilenmesine olanak tanıdı. Üretime dökülmedikten sonra buluşlar gizli kalmaya mahkum.” diye konuştu. 



İkram setinden damlatmayan çay tabağına onlarca buluş!
Buluş sahiplerinin 400 m²’lik özel alanda ücretsiz olarak ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu etkinlik kapsamında; 37 ülkede patent başvurusu yapılmış ve sistemi açısından eşsiz olan kişisel şifreleme sistemi, kesinlikle batmayan deniz bisikleti, su makinesi üzerine portatif olarak yerleştirilebilen ikram seti, açıldığında çamaşır askısı olabilen tablo, tamir sırasında saatin sökülmesine gerek bırakmadan manyetik tamir yapabilen saat tamir cihazı, 4 tekerleği sayesinde yüksek eğimli arazilerde bile zorlanmadan kazı yapabilen örümcek ekskavatör, balık yerken kılçık sorunun ortadan kaldıran balık yeme cımbızı, felçli hastaların hareket ettirilmesine gerek kalmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği hasta yatağı gibi onlarca ilginç ve eşsiz buluş görücüye çıktı. Ar-Ge odaklı üretim yapan sanayicilerin buluşları tek tek incelediği etkinlik kapsamında buluş sahipleri ürünlerini ayrıntılı olarak tanıtma fırsatı yakaladı. Etkinliğin ikinci gününde katılımcı buluşlara plaketleri Silivri Belediyesi ve Adres Patent yetkilileri tarafından takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52