Çiftçiye tarım sigortasını anlatacaklar

Şekerbank ve TARSİM, 150 kişilik ekiple 2 ay boyunca tarım sigortası turu yapacak. 55 il, 91 ilçe ve 1.300 köy ziyaret edilerek 40 bin çiftçiye ulaşılması hedefleniyor.

Çiftçiye tarım sigortasını anlatacaklar
2008 yılından bu yana yürüttüğü Hasat Kart Anadolu Turu ile 5 bin 500’e yakın köyü ziyaret ederek, 150 bin çiftçiye ulaşan Şekerbank, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) işbirliğiyle tarım sigortacılığı bilinçlendirme seferliği başlattı. Hasat Kart Anadolu Turu kapsamında, TARSİM uzmanlarının da yer aldığı 150 kişilik ekip 2 ay boyunca 55 il, 91 ilçe ile 1.300 köyü ziyaret edecek ve 40 bin çiftçiye tarım sigortasının önemini anlatacak. İki kurumdan uzmanlar; tarla, bahçe, sera ya da hayvanlarını teminat altına almayı talep eden çiftçilere, eğitim verip finansman desteği sunacak. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, çiftçileri bilinçlendirme turunun yanı sıra Hasat Kart’a tarım sigortası tahsilat özelliğini de eklediklerini söyledi.
Çiftçilerin zararı kapatılacak
Yıldız, tur çerçevesinde ürünlerini sigortalatanlara kullandırılacak kredilerde yüzde 20 faiz indirimi imkanı sunacaklarını belirtti. TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora da “Bu uygulama ile çiftçilerin zararı kapatılacak. Bunun yanında tarım sigortasını yaymak önemli, onun kanalı da tanıtım ve eğitimdir. Burada Şekerbank ile umuyorum iyi neticeler alacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Tarsim, Şekerbank, Çiftçi, Halit Haydar Yıldız, Bülent Bora, Sigorta

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52