Çiftçi teknolojiyi lehine çevirecek

Gelişen teknoloji, hayatın her alanında ve her sektörde insanlara büyük kolaylık sağlıyor...

Çiftçi teknolojiyi lehine çevirecek

Cep telefonu operatörü Vodafone, geliştirdiği yeni projeyle süt üreticilerinin her gün birliklere götürdükleri süt bilgilerini cebine göndererek defter tutma işini ortadan kaldırıyor. Eski Danone CEO'su olarak iş hayatının bir bölümünde süt ürünleri sektöründe çalışan Vodafone CEO'su Serpil Timuray, şirkette üst yönetici olduğundan bu yana tarım ve hayvancılık alanında teknolojik uygulama geliştirmek istediğini söyledi.

Milas Süt Üreticileri Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Vodafone Süt Kayıt Sistemi, mobil iletişim teknolojilerini süt toplama sürecine entegre ederek, bilgilerin dijital ortamda izlenebilirliğini ve SMS ile çiftçinin cep telefonuna aktarılmasını sağlıyor. Süt birlikleri manuel olarak yaptıkları teslimat kayıtlarını, süt toplama noktalarındaki Vodafone Smart tabletlere kurulan bir uygulama üzerinden, dijital ortamda, daha düzenli ve tüm paydaşlarla şeffaf şekilde paylaşabilecekleri bir altyapıyla tutabilecekler. Süt birlikleri ve süt firmaları, süt toplandığını anlık olarak öğrenebilecek, böylece daha etkin lojistik ve üretim planlama şansı elde edecek.

Uygulamanın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone CEO'su Timuray, "Bugün 700 bini aşkın üyesiyle tüm dünyaya örnek oluşturan Vodafone Çiftçi Kulübü ile çiftçilerin gelecek 10 yılda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 26 ülkede, tarımsal gelirleri 138 milyar dolar artırma potansiyeline sahip mobil teknolojiler ile tanıştırdık. Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile mobil iletişim teknolojilerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmeye odaklı vizyonumuzu bir adım öteye taşıyoruz." dedi.

Toplantıya, sürdürülebilir tarımın fikir önderlerinden biri olan, Amerika'daki organik süt ve yoğurt üreten ve tüm dünyaya örnek gösterilen Stonyfield çiftliğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Gary Hirshberg de katıldı. Türkiye'nin tarım konusunda avantajlı bir ülke olduğunu vurgulayan Hirshberg, "Son 10 gündür ailemle Türkiye'de tatil yapıyorum. Hiçbir yerde bu kadar güzel yemekler yemedim. Çünkü kullanılan gıdalar iyi. Tarıma çok saygı duyuyorsunuz. Ürünleri özenle yetiştiriyorsunuz. Ben size hiçbir şey öğretemem. Asıl bizim sizden öğreneceğimiz çok şey var." ifadelerini kullandı.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52