Balık fiyatları ne zaman düşecek?

Balık sezonunun başlamasına rağmen tezgahlarda fiyatların yeterince düşmemesi tüketiciyi düşündürüyor.

Balık fiyatları ne zaman düşecek?
1 Eylül'de yasağın kalkmasıyla denize açılan balıkçılar, aradan kısa bir süre geçmesine rağmen denizden istedikleri verimi alamıyor.

Gemlikli balıkçılar, deniz suyu sıcaklığının yüksek olması sebebiyle balıkların dağınık vaziyette olduğunu, bunun da rekolteyi düşürdüğünü söyledi. Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, şu anda hamsi ve palamuta ağırlık verildiğini dile getirdi.

Av yasağının kalkmasına karşın balık fiyatlarında yeterli düşüşün yaşanmadığını söyleyen Dalarel, "Son bir kaç gündür denizin fırtınalı olması sebebiyle balıkçılar yeterince denizlere açılamıyor. Kayıklar kıyıda yatıyor. Bu sene bereketli bir sezon bekliyoruz. Deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle balıklar toplu halde hareket eder ve bu sayede daha fazla balıkla seferden döneriz. Şu anlık balıklar dağınık. Bu yüzden ağlarımızda istediğimiz doluluğu yakalayamıyoruz" dedi.

"FİYATLARIN DÜŞMESİ İÇİN EKİM AYINI BEKLEYİN"
Dalarel, balık fiyatlarının şu an yüksek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Fiyatlar yüksek. Av sezonunun ilk zamanlarında balık az olur. Eylül ayında fiyatların düşmesini beklemiyoruz. Deniz soğursa balık toparlanırsa fiyatlar düşer. Ekim ayında fiyatların düşmeye başlayacağını umuyoruz."

"BALIK FİYATLARININ DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ"
Bursalı balıkçılar da fiyatların düşeceği günü bekliyor. Bursalı balıkçı Nejdet Kayapalıoğlu, denizdeki hava şartlarının elverişli olmaması sebebiyle fiyatların yüksek olduğunu belirterek, "Ufak hamsiler 5-6 TL olabiliyor. Ama normal hamsinin kilo fiyatı 8- 10 TL, Palamut 6-10 lira arasında değişiyor. İstavrit ise 10 TL. Deniz suyunun soğumasıyla birlikte fiyatların düşmesini bekliyoruz" dedi.

Vatandaşlar da sezon açılmasına rağmen fiyatların yüksek olduğunu dile getirerek, fiyatların düşmesini beklediklerini anlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52