Fiskobirlik'ten üreticiye "emanet" çağrısı

Fiskobirlik Genel Müdür Vekili Salih Öğütken, emanete fındık bırakmak isteyen üreticilerden Fiskobirlik'i tercih etmelerini istedi.

Fiskobirlik'ten üreticiye
Fındık Tarım Satım Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdür Vekili Salih Öğütken, emanete fındık bırakmak isteyen üreticilerden FİSKOBİRLİK'i tercih etmelerini istedi.

Öğütken, yaptığı açıklamada, son günlerde serbest piyasaya emanet olarak fazla miktarda fındık indirildiğini bildirdi.

Emanet fındığın serbest piyasada fiyat dengesini de bozduğunu vurgulayan Öğütken, "Pazara fazla inmeye başladı. İnen fındığın büyük kısmını da emanet fındıklar oluşturuyor. Sektör emanet fındıklarla şu anda ihtiyacını karşılıyor. Bu da fiyatları olumsuz etkiliyor" dedi.

FİSKOBİRLİK'in de bu sezon emanet fındık alımı gerçekleştirdiğini anımsatan Öğütken,"Fiskobirlik de emanet fındık alıyor. Üreticilerimiz fındıklarını bizlere emanet etsinler. Emanet sözleşmesi yapıyoruz. Üreticimizin elinde kurumsal anlamda bir belge olacak. Dolayısıyla üreticilerimiz FİSKOBİRLİK'e emanet fındık vermekte çekinmesin. Çünkü birliğe emanete bırakılan her bir kilogram fındık, piyasanın yaşayacağı sıkıntı nedeniyle fiyatların artmasına yol açacaktır. Piyasaya ne kadar emanet fındık inerse sektör işini o kadar kolay çözer. Fiyatı aşağı düşük seviyelerde tutulur. Bunu geçmiş yıllarda yaşadık" diye konuştu.

Üreticileri emanet fındıklarını birliğe fındık teslim etmeye çağıran Öğütken, şöyle konuştu:
"Eleştirmek çok kolay. 'FİSKOBİRLİK öyle oldu, böyle oldu' demek çok kolay. Hatalar yapılmış mıdır? Yapılmış olabilir. Ama bugün bunları tartışmak ya da eleştirmek yerine, destek olunmalı. Evet, FİSKOBİRLİK yeniden bir yola girdi. Hem üretici, hem de çalışanına destek olma yolunda ilerliyor. Haksız eleştiriler birliğe, dolayısıyla üretici ve fındığa zarar veriyor. Üreticimiz FİSKOBİRLİK'e güvensinler ve emanet fındığını birliğe teslim etsinler"

Öğütken, FİSKOBİRLİK olarak üreticilerden emanet bırakılacak fındıklar için herhangi bir masraf almadıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52