Bakan Yazıcı'dan sert açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, lisanslı depoculuk faaliyetlerini engellemeye çalışanları tespit etmeleri halinde acımayacaklarını söyledi.

Bakan Yazıcı'dan sert açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, lisanslı depoculuk faaliyetlerini engellemeye çalışanların olduğunu belirterek, böyle bir şeyi tespit etmeleri halinde acımalarının olmayacağını söyledi.

Tekirdağ’daki incelemeleri kapsamında Ticaret Borsası Yönetimi ile bir araya gelen Bakan Yazıcı, Türkiye’yi ticaretin en kolay yapıldığı ülke haline getirmek hedefinde olduklarını kaydetti.

Lisanslı Depoculuk ve Ürün İhtisas Borsacılık Kanunu ile tarımsal faaliyette bulunanların ürettiği ürünü fiyat kaybına uğramadan, en uygun zamanda satmasının sağlanacağını ve üreticinin depo kaygısına kapılmayacağını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:
“Ürettiğiniz ürünün fiyatı uygun değilse bekleyeceksiniz, beklemek için ayrı bir depo tutmanız gerekmeyecek. Fiyat uygun olduğunda satış teminatı verebileceksiniz. Ürünler depoya alınırken, lisans ismi üzerinde ürünü kalitelere ayırarak istifleyecekler, üretici depo kaygısına kapılmayacak. Fiyat dalgalanmalarının olumsuz etkilerinden korunmuş olacak, en uyguna satabilecek. Depoya koyduğu ürünü temsil eden senet elinde olacak.

Sanayici depoya konulmuş ham maddeyi ihtiyaç duyduğu zaman uygun fiyat araştırması yaparak, depo kaygısına kapılmadan ihtiyacı olduğu zaman lisanslı depodan alacak. Üretici korunuyor, tüketici korunuyor, tüccar korunuyor, sanayici korunuyor. Bu kesimlerin korunması demek, Türkiye ekonomisinin korunması demek.”

Ordu’da fındık ile ilgili manipülasyon olduğunu belirten Bakan Yazıcı, “Depoların faaliyetlerinin engellenmesine dönük çalışmalar var. Bu konu ile alakalı çalışıyoruz. Böyle bir şey tespit ettiğimiz zaman acımamız olmaz. Hak ettiği neyse, adalet ölçüleri içerisinde gereğini yaparız.’’ şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 01:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52