Türk yaş meyve sebze sektörü Almanya'da

Türk yaş meyve sebze sektörü, 8-10 Şubat 2012 tarihlerinde Almanya'da gövde gösterisi yapacak.

Türk yaş meyve sebze sektörü Almanya'da
Türk yaş meyve sebze sektörü, 8?10 Şubat 2012 tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek Fruit Logistica Fuarı'nda gövde gösterisi yapacak. Dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarlarından biri olan Fruit Logistica, küresel ölçekte sektörün kalbinin attığı önemli bir etkinlik olarak da görülüyor. Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye'nin dünya yaş meyve sebze üretiminin önde gelen ülkelerinden bir olduğuna dikkat çekerek, "Uluslararası ölçekte sektör ihracatımızı artırmak adına yeni fırsatlar yakalamak amacıyla Fruit Logistica Fuarı'na ulusal seviyede katılım gerçekleştiriyoruz." dedi.

Satıcı, fuara bin metrekarelik geniş bir alanda taze meyve, sebze, narenciye, organik meyve-sebze ve paketleme sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma ile katılım sağlanacağını bildirdi.

Türkiye'nin Fruit Logistica Fuarı'na ilk kez partner ülke olarak katılacağını vurgulayan Satıcı, şunları kaydetti: "Bu durum, uluslararası alanda ülke imajımızın geliştirilmesi adına önemli bir unsur ve bu bağlamda da fuarın açılışı 8 Şubat 2012 tarihinde Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan tarafından yapılacak ve ayrıca 7 Şubat 2012'de Sayın Çağlayan ve çeşitli ülkelerden gelecek 46 ticaret müşavirinin yanı sıra katılımcı firmalarla Berlin'de bir araya gelecek ve bir bütün olarak ülkemizi temsil edeceğiz."

Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doların yakalanması çerçevesinde 2,3 milyar Dolar olan yaş meyve sebze ihracatını 10 milyar dolara yükseltmek istediklerini dile getiren Birlik Başkanı Mustafa Satıcı, bu hedefin gerçekliğe dönüşebilmesinde bu tür organizasyonların kilit rol oynayacağını ifade etti.

Satıcı, "Avrupa'nın kalbinde gerçekleştirilecek bu organizasyona Batı Akdenizli ihracatçılar olarak bizler de tüm desteğimizi verecek ve tüm meslektaşlarımızla birlikte ulusal tanıtımımıza katkı sağlamaya çalışacağız." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52