TÜGİS 'gıda günü'nu kutlamaya hazırlanıyor

Dünya Gıda Günü kutlamaları bu yıl da Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası tarafından düzenleniyor.

TÜGİS 'gıda günü'nu kutlamaya hazırlanıyor

Dünya Gıda Günü kutlamaları bu yıl da TÜGİS tarafından düzenleniyor

16 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü etkinliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilciliği işbirliği ile 16 Ekim 2012 Salı günü gerçekleştirilecek.

FAO tarafından “Tarımsal Kooperatifler - Dünyayı Beslemenin Anahtarı (Agricultural Cooperatives-Key to Feeding the World)” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan TÜGİS organizasyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de bir konuşma yapacak.

Gün boyu sürecek olan organizasyonda konuşmaları takiben Dünya Gıda Günü ana temasını konu alan bir de panel yer alıyor.  Paneli Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt yönetecek. Panelde konuşmacı olarak; FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin ile DGRV Alman Kooperatifleri Temsilcisi ve Akdeniz / Çukurova Üniversitesi Eski Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Kumlu yer alacak.

TÜGİS, geçmiş yıllarda düzenlediği Dünya Gıda Günü etkinliklerinde olduğu gibi, bu yıl da üniversitelerin gıda bölümü öğrencilerinden oluşan bir öğrenci paneli gerçekleştirecek. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Beraat Özçelik'in yöneteceği öğrenci paneli, "Gıda ve Yemin Resmi Kontrol Sonuçlarının Şeffaflık Kapsamında Kamuoyuna duyurulmasının Gıda Sanayiine Etkileri" başlığı ile düzenlenecek.
Gıda Hattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52