Ordu'da "Kivi Hasat Şenliği" yapıldı

Bu yıl 7'incisi düzenlenen şenlik kapsamında "En iyi kivi bahçesi" ve "En güzel kivili pasta" yarışması gerçekleştirildi.

Ordu'da
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ordu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Kivi Hasat Şenliği kapsamında "En iyi kivi bahçesi" ve "En güzel kivili pasta" yarışması gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Kayabaşı köyünde, bir kivi üreticisinin bahçesinde yapılan etkinlikle kivinin tanıtımı ve geliştirilmesi amaçlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, şenliğin Ordu'da üretilen kiviye ilgiyi artırdığını belirtti.

"Ordu" denildiğinde akla ilk olarak fındık tarımının geldiğini vurgulayan Sağlam, fındığın Ordu'suz, Ordu insanının ise fındıksız olamadığını belirtti. Ordu insanı ile Ordu toprağı arasında fındığın bir göbek kordonu vazifesi gördüğünü kaydeden Sağlam, fındığın yanında ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalar yürüttüklerini de anlattı.

Bu çalışmalardan birinin de kivi yetiştiriciliği olduğunu ifade eden Sağlam, Ordu’da kivi üretimine 1993 yılında 8 ile 10 fidanla başlandığını anlattı. Günümüzde ise 3 bin dekar alanda 2 bin 100 kivi üreticisi olduğunu belirten İl Müdürü Sağlam, kivi üretimini ve üretici sayısını arttırma gayretinde olduklarını söyledi.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar ise Ordu'nun kivi üretiminde Yalova'dan sonra 2'inci sırada olduğunu belirterek, Ordu'yu ilk sıraya taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 150 kişin katılımıyla gerçekleşen "En iyi kivi bahçesi" ile 20 ev hanımının katıldığı "En güzel kivili pasta" yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri verildi.

Daha sonra katılımcılar, sembolik olarak kivi hasadı gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52