Meyve suyu üreticileri İstanbul'da toplandı

MEYED, İstanbul’da yapılan 3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı...

Meyve suyu üreticileri İstanbul'da toplandı
Gıdavitrini - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), uluslararası meyve suyu platformunu 3 – 4 Eylül’de İstanbul’da topladı. Meyve suyu sektörü için çok önemli olan ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Meyve Suyu Kongresi’ne dünyanın pek çok yerinden meyve suyu üreticisi katıldı. Küresel meyve suyu pazarı için çok önemli olan bu zirvenin İstanbul’da yapılması Türkiye’yi küresel meyve suyu pazarının en önemli oyuncularından biri haline getiriyor. 

Küresel meyve suyu pazarının en önemli oyuncularından biri olmaya aday Türkiye, 3- 4 Eylül 2012’de bu yıl üçüncüsü yapılan Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi 2012’ye ev sahipliği yaptı. Türkiye ayağında Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin (MEYED) organize ettiği zirve ile, stratejik olarak küresel pazarda en stratejik meyve suyu pazarındaki tedarik zincirlerini bir araya getirmeyi amaçladı. Zirve ile ayrıca MENA bölgesinde hızla büyüyen meyve suyu pazarından faydalanılması da hedeflendi.

İstanbul Divan Asia Otel’de 3 – 4 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen 3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi 2012’de ayrıca Avrupa Meyve Suyu Birliği (AIJN), Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU), Avrupa Meyve Suyu, Nektar ve Sebze Kalite Kontrol Sistemi (EQCS), Çin Meyve Suyu Odası (CFNA), Arap İçecekler İhracatçıları (ABA) ve Brezilya Narenciye İhracatçıları Derneği (CitrusBR) da yer aldı.

MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiye’nin global meyve suyu pazarı için oldukça cazip bir ülke olduğunu belirterek MEYED olarak Türkiye’nin bu pazardan maksimum verim alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Akdağ, “3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi’ni saygın destekçilerimizle birlikte gerçekleştirmekten ve böylesine büyük bir organizasyonla misafirlerimizi İstanbul’da tekrar ağırlamaktan çok mutluyuz” diyerek, “Türkiye’deki meyve suyu sektörünün global meyve suyu pazarının en yüksek potansiyelli pazarlarından biri haline gelmiştir. Türkiye bu alandaki önemli yatırımları, coğrafi konumu, mevsimsel özellikleri gibi etkenler sayesinde geleceği çok parlak” şeklinde ilave etti.

Başarı için devlet – üretici – sanayici ve bilim kuruluşlarının işbirliği yapması gerektiğini belirten Akdağ şunları söyledi:
“Türkiye coğrafi özellikleri, iklimi, tarım alanları nedeniyle en çok dikkat çeken ülkelerin başında yer alıyor. Ancak bu alanda istenen başarının sağlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Nedir başarının sırrı? Devlet tarım yapan üreticisini destekleyecek, sanayici bu alana yatırım yapacak, bilim dünyası da bu alanda araştırma yapacak. Bu dört grup arasında gerçekleşecek işbirliği ile verimli projeler gerçekleştirilebilecek.”

İstanbul’da iki gün boyunca devam eden zirvede çiğ meyve sularının tedarik, talep ve fiyatlarını etkileyen unsurlar incelendi. Zirvede katılımcılara sektördeki en son yenilikler hakkında da bilgiler verildi. Zirve boyunca Asya, Kafkasya ve Avrupa’da meyve suyu ve nektar pazarının büyümesine ilişkin araştırma sonuçları da paylaşıldı.

Zirveye Türkiye’den ve dünyadan uzman konuşmacılar katıldı. İki gün boyunca aralıksız devam eden panellerde bölgelerin meyve suyu, nektar ve soft içecek sektöründeki global rolü değerlendirildi. Ayrıca portakal, üzüm, çilek, mango, elma gibi önemli meyve sularına yatırım fırsatları da değerlendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52