İstanbul’da "kestane balı" coşkusu yaşandı

Beykoz’da çokça üretilen kestane balı, boğaz ağrısı, bağırsak hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, mide rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor.

İstanbul’da
Kokusu ve aromasıyla dikkati çeken, doğal antibiyotik olarak değerlendirilen kestane balının tanıtımı amacıyla İstanbul’un Beykoz ilçesinde “5. Akbaba Kestane Balı Festivali” yapıldı.

Aroması ve rengiyle diğer baldan ayrılan ve doğal antibiyotik olarak değerlendirilen kestane balını tanıtmak amacıyla Akbaba Köyünde beşincisi gerçekleştirilen festivale ilgi yoğundu.
Binbir derde deva olan ve Beykoz’da çokça üretilen kestane balı, boğaz ağrısı, bağırsak hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, mide rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İstanbul İl Müdürü Kasım Piral, İstanbul’un ortalama bir Anadolu kentinin üzerinde tarımsal ve hayvansal üretim yapan bir tarım merkezi olduğunu ve bu bölgede daha çok orman florasından bal üretildiğini kaydetti.
Bu yıl Akbaba köyünde kestane balı festivalinin beşincisinin düzenlendiğini ifade eden Piral, Kurum olarak bu tür etkinlikleri desteklerini anlattı.
İstanbul’un yoğun tüketim merkezlerinin başında geldiğini, dolayısıyla burada üretilen doğal ve kaliteli ürünlerin hemen alıcı bulduğunu belirten Piral, Bakanlığın ana amaçlarından birinin de katkısız ve hilesiz ürün temini ve tedariki olduğunu anlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Beykoz İlçe Müdürü İbrahim Özdemir, beş yıldır bu festivali yaptıklarını ifade ederek, Beykoz’un ormanlık bir ilçe olduğunu ve bu bölgedeki ağaçlarında bal üretimine uygun kestane, ıhlamur ve akasya gibi ballı ağaçlardan oluştuğunu kaydetti.
Beş yıl önce kestane balını tanıtmak için etkinlikler düzenlemeye başladıklarını belirten, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Niğmet Çavuşoğlu ise, kestane balının doğal bir antibiyotik olduğunu, boğaz ağrısından mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini kaydetti.
Festivalde stant açan kestane balı üreticileri de Beykoz’da böyle bir festival düzenleniyor olmasından ve etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52