Barilla’ya verimlilik ödülü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Sanayide Enerji Verimliliği Yarışması” sonuçlandı.

Barilla’ya verimlilik ödülü!
Barilla, “Enerji Verimliliği Endüstriyel Tesisi” ödülüne layık görüldü. Ödüller, 12 Ocak 2012 Perşembe günü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla WOW Convention Center’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün 10 yıldır farklı başlıklar altında düzenlediği “Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması” sonuçlandı. 2011 yılı için “Sanayide Enerji Verimliliği Artırılması Projeleri”, “Enerji Verimliliği Endüstriyel Tesisi” ve “Enerji Verimli Ürün” başlıkları altında düzenlenen yarışmada, “Enerji Verimliliği Endüstriyel Tesisi” kategorisinde ödülün sahibi Barilla Gıda oldu. 12 Ocak 2012 tarihinde düzenlenen 3. Enerji Verimliliği Forumu kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende Barilla Gıda adına ödülü Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa aldı.

Türkiye enerjide dışa bağımlı bir konumda ve yüksek cari açık rakamının en önemli kalemini enerji oluşturuyor. Bu son derece kritik konuda kısa vadede atılabilecek en önemli adımların başında tasarruflu ve verimli enerji kullanımı geliyor. İklim değişikliğinin yarattığı olumsuz çevresel etkileri sınırlayabilmek adına da son derece önemli olan bu konuya dikkat çekmek isteyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, düzenlediği “Sanayide Enerji Verimliliği Yarışması” ile kurumları enerji tasarrufuna teşvik etmeyi amaçlıyor.

Türkiye’de lider makarna üreticisi konumundaki Barilla Gıda, kuruluşundan beri sürdürdüğü enerji tasarrufu çalışmalarını, işletmesinde kullandığı iki enerji kaynağı olan doğalgaz ve elektrik üzerinden yürütüyor. 2004-2010 yılları arasında yüzde 12,96 oranında tasarruf sağlayan Barilla Gıda, entegre proje ve başarılı tesis yönetimi uygulamaları ile birim hasıla başına enerji yoğunluğunu azaltan en önemli endüstriyel işletmelerden biri.

Kazanılan ödülün Barilla Gıda için son derece anlamlı olduğunu belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa, şunları söyledi: “Daha yaşanılabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için enerji konusundaki çalışmalar bizler için büyük önem taşıyor. Üretimimizin her aşamasını bunu göz önüne alarak planlıyoruz. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulma ve maliyetlerini azaltma çabalarına hepimizin destek olması gerektiğini düşünüyoruz. Barilla Gıda olarak üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösterdik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen bu ödül yaptığımız çalışmaların ne derece doğru olduğunu ve çabalarımızın karşılıksız kalmayacağını bizlere gösterdi. Bu ödül bizler için bir sonuç değil, aslında bir başlangıç. Bundan böyle, ödülün bizlere verdiği sorumluluğun bilincinde, süreçlerimizi nasıl daha da iyileştirebileceğimiz sorusunun yanıtını arayarak çalışacağız. Bizleri bu ödüle layık gören herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52