Antibiyotik kullanımı masaya yatırılıyor

Uluslararası Katılımlı Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Antimikrobiyel Direnç Sempozyumu ile IV. Gıda Kaynaklı Zoonozlar Sempozyumu Ankara'da yapılacak.

Antibiyotik kullanımı masaya yatırılıyor

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ile Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Katılımlı Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Antimikrobiyel Direnç Sempozyumu ile IV. Zoonotik Hastalıklar (Gıda Kaynaklı Zoonozlar) Sempozyumu 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda 18 Ekim’de yapılacak olan Uluslararası Katılımlı Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Antimikrobiyel Direnç Sempozyumu, saat 09.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılışta sırasıyla; Türk Veteriner Hekimleri Birliği adına Prof. Dr. Ender Yarsan, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği adına Prof. Dr. Halil Kurt, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile katılımları halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. M. Mehdi Eker ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ konuşacak.

Konuşmaların ardından “Günümüzde Antimikrobiyel Direnç Sorunu”, “Hayvan Sağlığı Hizmetlerinde Antibiyotikler ve Bilinçli Kullanım İlkeleri”, “İnsanlarda Bilinçli Antibiyotik Kullanımı ve Temel Yaklaşımlar” ve “Antimikrobiyel Direnci Önleme Stratejileri” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Gıda Kaynaklı Zoonozlar’ın ele alınacağı IV. Zoonotik Hastalıklar Sempozyumu ise 19 Ekim Cuma günü yapılacak. Sempozyumda oturum başlıkları, “Gıda Kaynaklı Zoonozlar ve Halk Sağlığı Yönünden Önemi”, “Salmonella Enfeksiyonları”, “Brusella Enfeksiyonları”, “Listeria ve Campylobakter Enfeksiyonları” ve “Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC) olarak belirlendi. Oturumların bitiminde ise genel değerlendirme ve basın açıklaması yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52