Almanya Türk dönerini tüketiyor

Türk dönerinin Alman fast food yiyeceği sosis-patates kızartmasını gölgede bıraktığı açıklandı.

Almanya Türk dönerini tüketiyor

Son zamanlarda Almanya'da bir çok alanda başarılarıyla gündeme gelen Türklerin Almanya için önemli olduğuna dikkat çekiliyor.

Almanya'nın Sesi (Deutsche Welle), Türk göçmenlerin futboldan yemeğe her alanda yer aldığını belirterek popüler Türk dönerinin Alman fast food yiyeceği sosis-patates kızartmasını (currywurst) gölgede bıraktığını yazdı.

Almanya'nın Sesi radyosu, "Almanya'nın Göçmenlerine İhtiyacı Var" başlıklı haberinde, Dünya Kupası yarı finalinde İtalya'ya karşı oynayan Almanya milli takımında sadece altı Almanın oynadığını geri kalan oyuncuların ise göçmen olduğunu belirterek, takımda Türkiye'den de Mesut Özil'in bulunduğunu hatırlattı.

Göçmenlerin Almanya için öneminin yeterince vurgulanmadığına dikkat çeken radyo, "Ancak, Almanya için göçmenlerin önemi işgücü piyasası ve dönerin ötesine geçti" yorumu yaparak Alman ve Alman olmayanlar arasında yaşanan evlilik sayısının 1.8 milyon olduğu ve kültürlerarası evliliklerin sayısının arttığını belirtti.
Haberde ayrıca, Türk dönerinin Alman fast food yiyeceği sosis-patates kızartmasını gölgede bıraktığı ifade edilerek Almanya'daki en büyük göçmen grubun Türkler olduğu vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52