‘Kıtalar arası Lezzet Köprüsü’ gün sayıyor

Tüm Aşçılar Federasyonu’nun düzenlediği ve bu yıl 10.su gerçekleştirilecek olan İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri için geri sayım başladı.

‘Kıtalar arası Lezzet Köprüsü’ gün sayıyor
Gıdavitrini - TAF'ın (Tüm Aşçılar Federasyonu) WACS (World Association of Cheefs Societies) desteği ile her yıl düzenlediği ve bu yıl 10.su düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri 15-18 Mart 2012 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezinde yapılacak. Dünyanın birçok ülkesinden 250 yabancı, 1500 yerli, toplam 1750 yarışmacı 4 gün boyunca hünerlerini sergileyecek ve yarışacaklar. Uluslararası jürilik belgesine sahip jüri üyelerinin puanlandırması sonucu dereceye giren aşçılar, çeşitli madalyalar ile ödüllendirilecek. Her yıl dünyaca takip edilen bu festivalde, Dünya Aşçılar Birliği Başkanı Gissur Gudmundsson Jüri Başkanı olarak katılacağı yarışmalarda dünyaca ünlü bir çok gurme ve şef boy gösterecek. Bu yıl İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri’nde yurt dışından 20 kişilik jüri ve ülkemizden 45 kişilik Türk jüri grubu bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alan festival, bu yıl çok daha fazla ülkenin katılımıyla ve aynı tarihlerde Tüyap’da yapılacak mutfakla ilgili bir fuarın ve uluslararası şef yarışması olmasının etkisi ile festival 30.000 ziyaretçisiyle her yıl olduğu gibi yine iz bırakacak.
Açılış sonrası yarışmalar çeşitli kategorilerde başlayacak. Alana kurulacak 24 mutfakta günde ortalama 15 kategoride yarışılacak ve 18 Mart 2012 Pazar akşamı yarışmalar bittikten sonra gala gecesi ve madalya töreni yapılacak.
2000 kişi ve geniş bir basın grubunun da katılımıyla açılışı yapılacak festivalde, çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve birçok ünlü marka bu alanda ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.
Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.
2008 yılında WACS'a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 2011 yılında WACS tarafından Kıtalar Arası kabul edilen ve resmileştirilen Tüm Aşçılar Federasyonu'nun 10.sunu gerçekleştireceği festival bu nedenle uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor. Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların ve sertifikaların, ayrıca jüri seminerine katılacak olan kişiler dünya genelinde geçerliliği olan jürilik sertifikalarının sahipleri olacaklar.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, TAF, Yalçın Manav, Aşçı, Tüyap, WACS, Tüm Aşçılar Federasyonu, Lezzet Köprüsü, Dünya Aşçılar Birliği, Gissur Gudmundsson

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52