Savaşlar dünyayı aç bırakıyor!

Uluslararası Gıda Politikaları Enstitüsü, Welthungerlife ve Concern Worlwide’ın ortak yayınladığı rapora göre dünyada 800 milyon insan açlık çekiyor.

Savaşlar dünyayı aç bırakıyor!
Açlığın, savaşla ciddi biçimde orantılı olduğuna dikkat çekilen raporda, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad ve Zambia’nın en yüksek oranlara sahip olduğu bildirildi.

Welthungerlife başkanı Barbel Dieckmann, savaş bölgelerindeki insanların yüzde 80’inden fazlasının ülkesini terk etmediğini ve bu insanların açlık ve güvensizlikten en çok zarar gören kişiler olduğunu belirtti.

Buna karşın rapor 1990’lar ve 2000’lerde iç savaşlarla boğuşan, Angola, Etiyopya ve Ruanda’da açlığın azaldığına dikkat çekti.

Concern Worldwide CEO’su Dominic MacSorley, savaşı “Kalkınmanın tam tersi” olarak nitelendirdi ve dünyanın savaşı engellemeyi, etkilerini azaltmayı ve savaşlara çözüm bulmayı daha önemli bir öncelik haline getirmesinin zamanının geldiğini vurguladı.

Raporda, 2000 senesinden bu yana 27 ülkede açlık seviyelerinin azaldığı belirtildi. Aralarında Brezilya, Hırvatistan, Peru ve Venezüella olan 17 ülkede açlık oranının yarıdan aza düştüğü ifade edildi.

Raporda ayrıca, 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan büyük kıtlıklara artık rastlanmadığına da dikkat çekildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 09:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52