Salata zehirliyor et öldürüyor!

Amerikalıları en çok salata zehirlerken 1400'den fazla kişide etlerden ölüyor. Yeşil yapraklı sebzeler, her yıl 2 milyon ABD'linin zehirlenmesine neden oluyor.

Salata zehirliyor et öldürüyor!
Amerikalıları salata zehirliyor et öldürüyor. Yeşil yapraklı sebzelerin her yıl 2 milyon Amerikalının zehirlenmesine neden olduğu belirlendi.

Atlanta kentindeki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan araştırma, ABD'de gıda zehirlenmelerine en fazla salatanın yol açtığını gösterdi.

Süt ürünleri ikinci sırada
2,1 milyon Amerikalının her yıl salata, ıspanak ve benzer sebzeler nedeniyle zehirlendiği, ''zehirlenme kaynakları listesinin'' ikinci sırasında ise süt ürünlerinin geldiği belirtildi. Ancak, salatadan zehirlenenlerin süt ürünlerinden zehirlenenlerden iki kat fazla olduğu görüldü.

Çözüm için öneriler
Salatadan zehirlenmenin genellikle virüse bağlı olduğunu vurgulayan uzmanlar, sebze yemekten vazgeçmek yerine bol suyla elleri yıkama ya da ıspanak gibi sebzeleri iyi pişirme önerisinde bulundu.

1400'den fazla kişi etlerden ölüyor
Bu sonuçların patates kızartması ve hamburger tutkunları için ''sebze yememe bahanesi'' olmaması gerektiğini belirten uzmanlar, ABD'de her yıl 1400'den fazla kişinin salmonella ya da listeria gibi tehlikeli bakteriler içeren etler nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkati çekti.

Konuya ilişkin makale Fransız ''Le Figaro'' gazetesinin internet sitesinde yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52