Çin'de gıda güvenliği çalışmaları güçleniyor

Çin hükümeti, 2013 yıl sonu itibariyle gıda güvenliği alanında 5 bin standart düzenlemeye son vermeyi planlıyor.

Çin'de gıda güvenliği çalışmaları güçleniyor
Uzmanlar, bu düzenlemeler sayesinde Çin'deki gıda güvenlik sistemine ilişkin çerçeve inşasının daha sağlıklı hale geleceğine, böylece halkın sağlığıyla can güvenliğinin daha sıkı bir güvence altına alınacağını savunuyor. Çin Ulusal Radyosu Türkçe bölümünün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Çin'de süt ürünleri, mikotoksin, tarım ve hayvan ürünlerinde ilaç kalıntısı ve gıda katkı maddeleri gibi alanlarda 302 ulusal standart belirlendi.

Çin Sağlık Bakanı Yardımcısı Zhen Xiaohong basına verdiği demeçte, “mevzubahis standartlar çeşitli gıdalarda halk sağlığına zara verilebilecek birkaç bin endeksi kapsamaktadır” dedi.

Radyonun haberine göre, Çin'de ulusal sağlık çalışmalarının genel hedefleri doğrultusunda, bu yıl ülkede gıda güvenlik riski izleme planı uygulamaya konulacak. Uygulamalar, tahıl, sebze, et, süt ve bebek gıdaları ile yasadışı katkı maddelerine yönelik denetime odaklanacak. Bunun yanı sıra, gıdalardaki kirli maddeler ve zararlı maddelere yönelik gözleme sistemi, ilçe düzeyindeki tüm idari birimlerinin en az yüzde 50'sini kapsayacak. Gıdadan kaynaklanan hastalıkları yönetim sistemi daha sağlıklı hale getirilecek, bu hastalıklara denetim ve ihbar çalışmaları standarta kavuşturulacak ve gıda güvenliği vakalarına yönelik salgın hastalık soruşturmaları pekiştirilecek.

Plana göre, Çin'de bu yıl, gıdalarda bulunan ve hastalığa yol açabilen mikrop miktarı sınırı gibi bazı temel standartların belirlenmesi tamamlanacak. Aynı zamanda, gıda güvenlik risklerine yönelik değerlendirme çalışmaları güçlendirilecek, yasa dışı katkı maddelerinin listesi açıklanacak ve ilgili ölçüm yöntemleri mükemmelleştirilecek.
gidahatti.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52