Rusya helal pazarda da büyüyecek

Helal ürünler piyasasının büyüyeceğini söyleyen Aleksandr Borisov, Rusya ekonomisinin gelişmesinde helal pazarın yardımı olacağını anlattı.

Rusya helal pazarda da büyüyecek

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Tüketici Piyasasının Gelişmesi Komitesi Başkanı Aleksandr Borisov, Rusya’nın Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, Rusya helal ürünler piyasasının büyüyeceğini söyledi.

Rusya Müftüler Şurasının çabalarıyla organize edilen “Helal ürünler ve hizmetler piyasasının perspektifleri” konulu yuvarlak masa toplantısında konuşan Borisov, Helal ürünler ve hizmetler üreticileri faaliyetlerine ilişkin sorunları, Rusya ekonomisinin gelişmesine yardım etmenin başlıca görevi olan Tiçaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda ilk kez görüştü.

Aleksandr Borisov şunları söyledi:
"Benim kanımca helal ürünler piyasası büyüyecek. Helal üretim üstüne enformasyonun artışı, bunu sağlayan tek bir etken değil. Rusya Müslüman toplumu daha aktif, daha örgütlü oluyor. Bir bütün olarak Rusya halkının yaşam düzeyi yükseliyor. Demek ki, Müslüman bölümünün refahı da artıyor. Bu, helal ürünler piyasasının gelişmesine hizmet ediyor.
Rusya’da helal ürünler endüstrisi dinamik olarak gelişen genç ekonomi sektörüdür. Helal ürünler üreticisi işletmler yalnızca büyük kentlerde bulunmıyor."

10 yıl içinde helal et ve ürünleri yarı mamullerinde önemli markaların ortaya çıktığını ifade eden Borisov, "Yakın bir gelecekte Rusya’nın helal ürünlerini Irak, İran, Umman ve Malezya gibi bazı ülkelerde görmek mümkün olacak." dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 13:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52