Dünya Sağlık Örgütü’nden anne-çocuk planı

WHO, anne, bebek ve küçük çocuk beslenmesi konusunda uygulama planı geliştiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nden anne-çocuk planı
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çok sektörlü global beslenme çerçevesinin "kritik bileşeni" olarak gördüğü anne, bebek ve küçük çocuk beslenmesi konusunda kapsamlı bir uygulama planı geliştiriyor. WHO yönetim kurulunun 130. oturumunda tartışılan plan taslağındaki başlıca konular arasında özel sektörün katılımı ve gıdaların pazarlanması yer alıyor.

WHO Anne, Bebek ve Küçük Çocuk Beslenmesi Uygulama Planı taslağında 2022 yılına kadar çocukluk çağında obezite oranında artışın engellenmesi gibi kapsamlı global hedefler bulunuyor.

Ayrıca, Üye Ülkeler ve uluslararası ortaklar tarafından işbirliği içinde hayata geçirilmesi gereken eylemlerin listesi yer alıyor.

Bunların başında, sağlık sektörü dışında tarım, gıda işleme ve diğer sektörlerde beslenmeyi geliştirme politikaları ve programlarının teşvik edilmesi geliyor.

Gıda üretimi ile ilgili olarak da daha iyi mikrobesin içeriği olan, tuz, şeker ve doymuş ve trans-yağ içeriğinin azaltıldığı besin profillerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gerektiği hedefi yer alıyor.

WHO'dan yapılan açıklamada taslak planın 21-26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 65. Dünya Sağlık Asamblesine kadar son inceleme için revize edileceği belirtildi.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, WHO, Anne, Çocuk, Tuz, Şeker, Trans Yağ,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52