Bu çayların kilosu 30 bin dolar!

Çin'de en çok tüketilen "Longcing", "Tieguanyin" ve yasemin çaylarının kilosunun 30 bin dolara kadar çıktığı açıklandı.

Bu çayların kilosu 30 bin dolar!
Çin'in her bölgesinde farklı türleri rağbet gören çayın, kilosu 30 bin dolara satılan çeşitleri var. Çay dükkanı sahibi Şın Cingmey, Çin'de piyasada 3 dolara da çay bulmanın mümkün olduğunu, yüzlerce çay çeşidinin bulunduğu ülkede fiyatların çayın cinsine, yetiştiği bölgeye, kurutma ve işlenme tarzına ve tarihteki hükümdarlardan gördüğü özel ilgi gibi farklı kriterlere göre belirlendiğini anlattı.

Çin'de en çok tüketilen çayların ülkenin güneyindeki Cıciang eyaletinin Hangcou şehrinde yetişen "Longcing", Fucien eyaletinde yetişen "Tieguanyin" ve yasemin çayları olduğunu aktaran Şın Cingmey, "Çin tarihinde önemli hükümdarların yanı sıra Kraliçe 2. Elizabeth de Hangcou'daki ünlü Batı Gölü'nde Longcing çayından içmiş. Çin'in kurucu lideri Mao Zıdong'un da bu çaydan övgüyle söz ettiği biliniyor. Tüm bunlar, bu çayın bugün bu denli rağbet görmesinde katkı sahibi olmuş" ifadelerini kullandı.

Çin'in yeşil çay ihracatı, uluslararası yeşil çay ticaretinin yüzde 70'ini oluşturuyor. ABD ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52