Fiyatı düşen karpuz tarlada çürüdü!

Manyas'ta kilogram fiyatı 10 kuruşa kadar düşen 3 bin tonun üzerinde karpuzun bir bölümü hayvan yemi oldu, bir kısmı da tarlada çürümeye bırakıldı.

Fiyatı düşen karpuz tarlada çürüdü!
Manyas'ta üzüm çıkınca talebin azalması nedeniyle kilogram fiyatı 10 kuruşa kadar düşen 3 bin tonun üzerinde karpuzun bir bölümü hayvan yemi oldu, bir kısmı da tarlada çürümeye bırakıldı.
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, ilçede genelinde bu yıl yaklaşık 4 bin dekarda karpuz ekildiğini söyledi.
Geçen yıl kilogram fiyatının 70 kuruşa kadar çıkması nedeniyle üreticilerin karpuza yöneldiğini dile getiren Danç, bu yıl ise fiyatların beklendiği gibi oluşmadığını anlattı.
Sadece ramazan ayında karpuz satışlarının iyi gittiğini ve üreticilerin bir miktar kazandığını vurgulayan Danç, "Ardından ise üzüm pazar tezgahları ve sofralardaki yerini aldı. Üzüm çıkınca karpuza talep azalır. Yani, üzüme yenilen karpuz, kilogram fiyatı 10 kuruşa kadar düşünce tarlada kaldı" dedi.
Danç, 3 bin tonun üzerinde karpuzun bir bölümünün hayvan yemi olduğunu bir kısmının da tarlada çürümeye bırakıldığını vurgulayarak, "Aşırı yönelmenin olumsuz sonuçlarını yaşadık. Üretici bizden öneri almadan, bilgi alışverişinde bulunmadan ürün ekmesin istiyoruz. Bir ürün geçen yıl kazandırdı diye bu yıl da üreticinin yüzünü güldürecek diye bir kural yok" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52