Suriye'de sebze karaborsaya düştü

Halep çarşılarında fahiş fiyatlar sebebiyle başta domates olmak üzere sebze ve meyveler kara borsaya düştü.

Suriye'de sebze karaborsaya düştü
Halep'te konuşlanan keskin nişancılar sebebiyle Toptancılar Hali'nden mal sevkıyatı yapamayan Bostan el-Kasr Çarşı esnafı, fiyatları artırmak zorunda kalıyor.

Bostan el-Kasr Çarşı esnafından Ebu Muhammed, toptancı halinden mal sevkıyatı için kamyon şoförüne, keskin nişancı tehlikesi ve kontrol noktalarının arttırılması sebebiyle ayaklanmalardan önce ödedikleri fiyatın 3 katını ödediklerini belirtti.

Fiyat artışının tüm ürünlere yansıdığını, domatesin bile kara borsaya düştüğünü anlatan Ebu Muhammed, kış mevsiminin yaklaşmasıyla durumun daha da kötüleşeceğini ifade etti.

Halep sakinlerinin yüzde 95'inin işlerini kaybettiğini bildiren Ebu Muhammed, herkesin ölüm korkusu altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını anlattı.
Ebu Muhammed, "Uluslararası toplumun Suriye'de yaşanan insani krize duyarsız kaldığını, Suriye halkını kendi kaderine terk ettiğini" söyledi.
Suriye Ulusal Konseyi (SUK), daha önce yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Halep'in merkezine ve kırsalına yakıt girişine izin vermediği, un gibi temel gıda maddelerinin ve tıbbi malzemelerin girişini de yasakladığı, bölgede uygulanan elektrik kesintisi sebebiyle hastane ve sağlık ocaklarında hizmetlerin durduğunu ifade etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52