İyi bal için Muğla'da buluşacaklar

Bu yıl 1-4 Kasım tarihleri arasında Marmaris'te düzenlenecek Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresinde verimli bal üretimi tartışılacak.

İyi bal için Muğla'da buluşacaklar
Marmaris'te 1-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nde verimli bal üretimi tartışılacak.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu 5,9 milyon aktif kovandan 750 bininin Muğla'da bulunduğunu ifade etti.
Muğla'ya her yıl ayrıca 2,5 milyon arı kovanının çam balı üretmek üzere Anadolu'nun çeşitli illerinden getirildiğini bildiren Yılmaz, dünya çam balı üretiminin yüzde 92'sinin de Türkiye'de üretildiğini, Muğla'nın bu oranda büyük bir paya sahip olduğunu belirtti.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin 1 - 4 Kasım 2012 tarihleri arasında, Marmaris'te, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendiğini belirten Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin de organizasyonda yer aldığını aktardı.
Yılmaz, kongreye, 79 ilin Arı Yetiştirici Birliği temsilcisinin, yurt dışından 23 ülke temsilcisinin yanı sıra Dünya Arıcılar Birliği (Apimondia) Başkanı Gilles Ratia'nın da özel davetli olarak katılacağını duyurdu.
Kongrede, arı sağı, arı yetiştiriciliği ve hijyen, ana arı yetiştiriciliği ve damızlık, çam balı üretim alanları, apiterapi, arı sütü, polen, propolis ve arı zehiri gibi arı ürünlerinin üretim teknikleri ve ihracat konularının ele alınacağını belirten Yılmaz, ayrıca balın daha verimli üretimi için yeni yaklaşımların da ele alınacağını sözlerine ekledi.

Dünya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52