ABD’de restoran harcamalarında patlama

ABD’de Ulusal Restoranlar Derneği’nin 2012 yılı öngörülerine göre restoran endüstrisinin 2011’e göre %3,5 büyümesi ve toplam gıda hizmet endüstrisi satışlarının 632 milyar doları yakalaması bekleniyor.

ABD’de restoran harcamalarında patlama
Ulusal Restoranlar Derneği CEO’su Dawn Sweeney, Amerikan halkı sıkıntılı ekonomik dönemi yavaş yavaş atlatırken restoranların Amerikan hayat tarzının ve ülke ekonomisinin can alıcı bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi. Sweeney, “Bu yıl ülkemizdeki yaklaşık 1 milyon restoranın 632 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Restoranların işlerinin giderek büyümesini bekliyoruz. Şurası bir gerçek ki restoran endüstrisi bir kez daha istihdam sağlamada ve ekonomiyi teşvik etmede önemli bir unsur.” dedi. Ekonomik durgunluğun 10 tüketiciden 8’ini harcamalarında azaltma yapmaya yönelttiğine dikkat çekilen rapora göre, restoran sahiplerinin tüketicileri teşvik etmeleri her şeyden daha önemli hale gelmiş bulunuyor. Müşteriler için restoran seçerken en önemli kriterler gıda kalitesi, müşteri servis kalitesi ve verilen değer olarak öne çıkıyor. Fast Food olarak adlandırılan hızlı tüketim restoranları için ise bu kriterler gıda kalitesi, değeri ve servisin hızı olarak sıralanıyor.
Özellikle çocuk beslenmesi ve beslenmede top menü trendleri yerel tedarikçilerin gözdesi. Tüketicilerin neredeyse 4’te 3’ünün yerel gıda ürünleri sunan restoranlara gitmeyi tercih etmesi nedeniyle restoranların yarıdan fazlası yerel ürünler sunuyor. Benzer biçimde tüketicilerin neredeyse %75’i, 2 yıl öncesine göre restoranlarda sağlıklı gıdalar tüketmeyi tercih ediyor.
Restoran endüstrisi için 2012 yılında gelişme umudu vurgulanan raporda, restoran işletmecileri en büyük zorluklar olarak gıda maliyetleri, satışlarda devamlılık ve ekonomik durumu sıraladı.
Ulusal Restoranlar Derneği Araştırma ve Bilgi Grubu Başkan Yardımcısı Hudson Riehle; “Satışların üçte biri restoranlarda yiyecek ve içecek alımına giderken, gıda fiyatları restoran işletmecileri için önemli bir bileşendir. Geçen yıl toptan gıda fiyatlarının 30 yıldan fazla bir süre içerisinde en güçlü yükselişini gösterdiğini gördük. 2012 yılında fiyat baskıları bazıları için kolaylaşırken bazı mallarda bu yükselişi görmeye devam edeceğiz.” dedi.
Restoran işletmecileri için yeni misafirleri etkilemek ve gidenlerin geri dönmesini sağlamak için tüketici trendlerini anlayarak başarılı olmak gibi fırsatlar da mevcut. Restoran servisleri için 5 müşteriden 2’si restoranları eskisi kadar sık kullanmadıklarını belirterek, taleplerini dile getiriyor. Raporda, bu taleplerin doğru teşvik ile satışa dönüştürülebileceğinin altı çiziliyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Dawn Sweeney, Fast Food, ABD, Tüketici

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52