Muz yemek kalbi koruyor

Her yaştan insanın severek tükettiği muzun sağlık üzerindeki faydaları incelendiğinde, en dikkat çekenlerden birisi kalp damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisi.

Muz yemek kalbi koruyor
Çocuklar ve yetişkinler kadar yumuşak yapısından dolayı yaşlılar da muzu çok seviyor. Muzun sağlık üzerindeki faydaları incelendiğinde en dikkat çekenlerden birisi kalp damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisi. Çok değerli bir mineral olan potasyum yönünden oldukça zengin olan muz, bu mineralden dolayı kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu ve tansiyonu kontrol etmeye yardımcı.

Potasyumdan zengin beslenen kişilerde kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğunu belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, 1 büyük boy muzun, günlük potasyum ihtiyacının ortalama %25'ini karşıladığını,1 büyük muzun iki porsiyon meyveye denk geldiğini söyledi.

Diğer potasyum kaynağı besinler arasında lahana, brokoli, pazı, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, mantar, sarımsak, portakal suyu, patates, zeytin, balık, hurma, incir, avokado, kayısı, badem, fındık ve süt ürünleri geliyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 14:07

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52