Makro Market beyin takımını yeniliyor

Makro Market, yeni atamalarla organizasyon yapısını güçlendirmeye devam ediyor. İK’dan lojistiğe kadar pek çok önemli departmana yeni isimler atandı.

Makro Market beyin takımını yeniliyor
 

Anadolu’da başlayan perakende yolculuğunu bugün ulusal marka olarak sürdüren Makro, kuruluşunun 20’nci yılında yaptığı yeni atamalarla yönetim ve altyapı kadrosunu güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde 150’nci mağazasını açan Makro, İstanbul’da 2 olan mağaza sayısını 6 ayda 15’e yükseltme hedefine doğru koşarken, kadrosuna önemli atamalar yaptı.

Makro, atamalara İK departmanından başladı

Makro’da İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Mete Kurt, Ağustos ayı itibarıyla İnsan Kaynakları ve İdari İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1959 doğumlu Kurt, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Ardından yurt içi ve yurt dışında birçok sertifika eğitim programına katıldı. 2000–2005 yılları arasında, enerji sektöründe faaliyet gösteren MET Grup bünyesinde İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetim Sistem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2006’da Makromarket A.Ş.’de İnsan Kaynakları Müdürü olarak göreve başlayan Kurt, 2007’den beri aynı şirkette Ar-Ge Koordinatörlüğü görevini de yürütüyordu.

Finans departmanına yeni isim

İzmir’de faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük cıvata üreticilerinden biri olan Norm Cıvata’da Grup İç Denetim Müdürü olarak görev yapan İlhan Kılınç, Ağustos ayında Makro Mali İşler Direktörlüğü’ne getirildi. 1961 doğumlu Kılınç, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunu ve mali müşavir. Kılınç daha önce Moskova’da Temprus adlı şirkette Genel Müdür Yardımcılığı ve Mali İşler Yönetmenliği görevlerinde bulundu. Ardından Tesco Kipa’da Mali İşler Müdürü olarak görev yapan Kılınç, Ekspres Kargo’da Finans Grup Başkanlığı yaptı. 

Satın alma ve pazarlama departmanı

yeni direktörüyle büyüyecek

Organize perakende sektörünün farklı dallarında uzun yıllar kıdemli yöneticilik yapmış olan Ahmet Yontar, Makro’da Satın Alma ve Pazarlama Direktörlüğü görevine getirildi. Ahmet Yontar 1989 yılında başladığı perakende yolculuğunda yurt dışında Metro, Tesco, Sainsbury’s, Aldi ve Carrefour gibi şirketlerde görev aldı ve Türkiye’deki private label pazarının ilk uygulamalarını gerçekleştirdi. Ahmet Yontar, Türkiye’de konserve ürünlerini ilk kez cam kavanoza koyan ve közlenmiş kırmızıbiber konservesi ürünü ile bir ilke imza atan Penguen Gıda’da tüm pazarlama ve pazarlama iletişim operasyonunu yönetti. 1999’da Kipa’da Satın Almadan Sorumlu Ticaret Müdürü olarak göreve  başlayan Yontar, Kipa’da başlattığı private label projesi performansıyla Türkiye’de başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Ahmet Yontar, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir operasyonun yöneticiliğine soyunarak PERDER’e üye toplam 74 marketin katılımıyla eşit hisseli ve 11 milyon sermayeli Fayda A.Ş.’nin kuruluşuna imza attı. Ahmet Yontar’ın yeni göreve başladığı Makro’daki ilk hedefi dürüst çalışma ilkeleri doğrultusunda tedarikçilerle büyümek ve yeni tedarikçileri Makro’ya kazandırmak. 

Lojistiğe taze kan

Netlog Lojistik Grubu’nda Lojistik Operasyon ve İş Geliştirme departmanlarında yönetici olarak görev alan Polat Özcan, Makro’da Lojistik Direktörlüğü görevine atandı. İTÜ Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olan Özcan, daha önce Migros ve Tansaş’ta lojistik departmanlarında depo ve nakliye süreçlerinin yazılması, sözleşme ve fiyatlandırma kriterlerinin yaratılması ve stok yönetimi gibi önemli görevlerde bulundu. Özcan Makro’daki yeni görevinde Ankara ve diğer bölgelerin lojistik planlama ve organizasyonlarından sorumlu olacak.

Satış departmanına yeni yönetici

Real’in Ankara, Bursa ve İstanbul’daki şubelerinde İşletme Müdürlüğü yapan Hüseyin Bozkurt, önümüzdeki dönemde Makro’da Satış Direktörü olarak görev yapacak.  Kariyerine Praktiker Yapı Marketi’nde Müdür Asistanı olarak başlayan ve Almanya’da mağaza eğitimi alıp Metro Akademi’yi bitiren Bozkurt, Ankara, Gaziantep, Adana, Kartal ve Ümraniye mağazalarında İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Bakü, Katar, Kırgızistan, Kuzey Irak’ta mağaza danışmanı olarak mağaza kuruluşları yapan Bozkurt 1970 Ankara doğumlu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu.

Perakende.org

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52