Tetrapak'tan İzmir'e yeni yatırım

Tetra Pak, İzmir’de yer alan paketleme malzemesi fabrikası için 36 milyon euro tutarında yeni bir yatırımı gerçekleştirdi.

Tetrapak'tan İzmir'e yeni yatırım
Dünyanın gıda işleme ve paketleme çözümleri lideri Tetra Pak®, İzmir’de yer alan paketleme malzemesi fabrikası için 36 milyon € tutarında yeni bir yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırım sonucunda, 2012 yılında başlatılan 60 milyon euroluk teknolojik iyileştirme projesi tamamlanmış olacak.

Üç yılın sonunda, fabrikanın kapasitesi iki katın üzerinde artarak yıllık 10 milyar paketlik üretim seviyesine ulaştı ve üretim yelpazesi de genişledi. Bundan sonra üretilebilecek olan 15 farklı ölçü ve formdaki paket arasında Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge, Tetra Gemina Aseptic® 1000 Crystal ve Tetra Top® 500 Midi ve Tetra Top® 1000 Carton Bottle çeşitleri de yer alıyor.

1 Temmuz itibarıyla Tetra Pak bünyesinde Büyük Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek olan Amar Zahid şöyle konuştu:
“Bu bölgede var olan müşteriler sadece büyümekle kalmıyor aynı zamanda onları rakiplerinden ayrıştıracak yenilikler talep ediyor. Müşterilerimiz son üç yıl içinde 100’den fazla ürünü yeni paketlerde piyasaya sürdü. Ocak 2015’de Izmir fabrikamızda devreye girecek olan yeni makinelerle müşterilerimize daha hızlı teslimat süresi gibi yerel tedarik avantajlarının yanı sıra, rakiplerinden ayrışma ve üst düzey işlevsellik olanağı sağlayacak daha geniş bir paketleme malzemesi yelpazesi sunabileceğiz.”

Amar Zahid sözlerine şöyle devam etti:
“Tetra Pak Büyük Orta Doğu bölgesinde 40 yılı aşan süredir faaliyetlerini sürdürüyor ve 200’ün üzerinde lider markaya senede 25 milyar ambalaj  temin ediyor. Bu yatırım bölgede müşterilerimizle beraber büyümek konusunda sahip olduğumuz kararlılığın net bir göstergesidir.”

Tetra Pak Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdür Nejat Çalışkan, “Tetra Pak giderek rekabetçi hale gelen bir dünyada müşterilerine en iyi ürün, teknoloji ve hizmeti sunma gerekliliğinin farkında. Bu yatırım müşterilerimize daha hızlı teslimat süresi, yenilikçi paketler ve yerel tedarik ve desteğin tüm avantajlarını sunarak, sürekli büyüyen ve dinamik bir pazar ortamında onların ihtiyaçlarını karşılamamızı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy, “İzmir fabrikamız grubumuz içinde yer alan en sofistike üretim tesislerinden biri. İzmir fabrikası coğrafi konumu, sahip olduğu vasıflı iş gücü ve bunların yanı sıra düşük atık oranları ve yüksek hizmet düzeyi açısından kanıtlanmış başarısıyla Tetra Pak için bir ihracat merkezi haline gelmiştir. Bu yatırım Avrupa’dan Çin’e kadar 19 farklı ülkeye ihracat yapmamızı ve 15 farklı ölçü ve formda yenilikçi paket üretmemizi sağlayacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 16:53

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52