Sıcak Ramazan günlerinde kurulan iftar sofralarının vazgeçilmezi şerbet oluyor. Sofralardaki yerini diğer içeceklere kaptırmayan, harar
etinizi kesen Ramazan şerbetini marketlerden almak zor
unda değil
siniz. Ramazan ayında
susuzluğunuzu gidermek ve kan şekerinizi yükseltmek için evde hazırlayacağınız şerbeti içebilirsiniz.
Çünkü; kolay bir tarifle kendi şerbetinizi evde yapabilirsiniz!
Gerekli malzemeler
Önce, Ramazan şerbeti için gereken sıralayalım;
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 10 adet kurutulmuş erik
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 5 gram taze zencefil
- 1 adet çubuk tarçın
Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye su doldurun. Bu suda, kabuklarını soyduğunuz taze kök zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra, toz şekeri atıp karıştırın. Ardından saplarını ayıkladığınız kuru üzüm ve erikleri ekleyin. Kaynatma süresi 5 dakikayı geçmesin.
Taze vişneleri de katıp kaynatma işlemini 3 dakika daha devam ettirin.
3 dakikanın dolmasıyla tencereyi ocaktan alıp, oda ısında bekletin. Bu sırada çubuk tarçın, karanfil ve taze zencefili çıkarın.
Ilık hale gelen şerbetinizi bir süzgeç yardımıyla sürahiye alın. Buzdolabına koyduğunuz Ramazan şerbetini içmek için iftarı bekleyin!
Osmanlı şerbetleri
Osmanlı
saray mutfağından günümüze kadar gelen bazı şerbet çeşitleri ise şu şekildedir:
Elma Şerbeti, Naneli Limon Şerbeti, Böğürtlen Şerbeti, Safran Şerbeti, Koruk Şerbeti, Reyhan Şerbeti, Sirkencübin Şerbeti, Kızılcık Şerbeti, Demirhindi Şerbeti, Hibiskus Şerbeti, Gelincik Şerbeti, Menekşe Şerbeti, Hurma Şerbeti, Kakule Şerbeti, Üzüm Şerbeti, Vişne Şerbeti,
Portakal Şerbeti, Çilek Şerbeti, Şeftali Şerbeti
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!