Torku şerbet ile leziz tatlılar

Türkiye’nin ilk tatlı şerbeti Torku tüketicinin büyük beğenisini topluyor. Konya Şeker’in yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda piyasa sunduğu Torku Tatlı Şerbeti yüzde 100 pancar şekerinden üretiliyor ve GDO içermiyor.

Torku şerbet ile leziz tatlılar
Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı şeker üreticilerinden Konya Şeker’in, Çumra Entegre Tesis’lerinde ürettiği Torku Tatlı Şerbeti, 2010 yılında Nadir Güllüoğlu ile birlikte yürütülen Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya çıktı. Türkiye’nin ilk tatlı şerbeti Torku, Konya Şeker tarafından en yeni teknolojilerle, tam otomatik üretim tesislerinde, el değmeden, yüzde 100 şeker pancarından üretiliyor. Hamur tatlılarında kullanılan Torku Tatlı Şerbeti, kullanıldığı ürünlere, berrak bir görünüm veriyor. Şekerleşmenin gözlemlenmediği, geleneksel yöntemlerle hazırlanan şerbetle aynı lezzette sahip olan bu özel Torku Tatlı Şerbeti, Türkiye'de bir ilk olmanın yanı sıra kısa sürede hazırlanma özelliği ile de tüketici tarafından tercih ediliyor.

Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde kurulan Sıvı Şeker Üretim Tesisi’nde elde edilen sıvı şeker ve invert şekerin belli oranlarda karıştırılmasıyla elde edilen Torku Tatlı Şerbeti’nin üretim aşamasında hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Ev yapımı hamur tatlılarında ve sütlü tatlılarda kullanılan Torku Tatlı Şerbeti 1 litrelik pet şişelerde tüketiciye sunuluyor.

Yüzde 100 pancar şekerinden üretilen, GDO içermeyen baklava ve tel kadayıf şerbetinin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Anadolu Birlik Holding CEO’su Hamdi Bağcı,  “Doğal ve katkısız olarak sıvı şeker üreten Çumra Şeker Entegre Tesisi’mizde gazlı içecek üreticileri ile şekerli mamul üreticilerinin yanı sıra sürekli gelişen ürün portföyü ile pastane ve evsel tüketime yönelik ürünler de geliştirmeye karar verdik. Ar-Ge çalışmalarını baklavacılıkta yılların ustası Nadir Güllü ile birlikte yürüttük. Torku Tatlı Şerbeti’mizi Baklavacılar Derneği Onursal Başkanı Nadir Güllü’nün ve 40 yıllık ustaların onayından geçtikten sonra tüketicinin beğenisine sunduk” dedi.

Şerbetin üretildiği Sıvı Şeker Üretim Tesisi’nin, Mayıs 2006 tarihinden bu yana faaliyet gösterdiğini belirten Bağcı, “Tesisimizde, ürünler hem sanayi hem de evsel tüketime göre tüketiciye ulaştırılıyor. Şeker sektörüne sağlıklı ve doğal bir ürün kazandırmanın yanı sıra tesis, pancar şekeri pazarını koruyarak ve genişleterek pancar üreticisinin üretiminin sürekliliğine ve sürdürülebilirliğine hizmet ediyor. Bununla birlikte pancar şekerinin kullanım alanını genişleten tesisimizin pazarı genişletici etkisi, tarımsal üretim hacminin de artmasına katkı sağlıyor” dedi.

Doğal içeriği, kullanım kolaylığı ve saklama koşullarının kolaylığı sayesinde kullanıcıları için enerji ve zaman tasarrufu sağlayan Torku Tatlı Şerbeti, tüketici için vazgeçilmez bir ürün halini aldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan kepek
Hakan kepek - 8 yıl Önce

Gaziantep'te baklava üretiyoruz ürünü duyduk denemek istedik ama piyasada bulamadık nasıl temin edebiliriz 0551 726 60 04 bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum

Ali GÖNÜL
Ali GÖNÜL - 6 yıl Önce

SIVI ŞEKER TATLISINI MARKETLERDE BULAMIYORUZ,

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52